Audi načrtuje predstavitev 20 električnih vozil do konca leta 2020 - E-vozila

Audi načrtuje predstavitev 20 električnih vozil do konca leta 2020

Nemški avtomobilski proizvajalec Audi je predstavil svoje načrte za elektrifikacijo voznega parka po svojih največjih močeh.

Leta 2020 bo Audi znova predstavil okoli 20 modelov in sistematično nadaljeval svojo elektrifikacijsko pot. Do konca leta bo znamka Audi, predstavila pet popolnoma električnih modelov in svojo ponudbo PHEV povečala na skupno 12 modelov.


Različica PHEV bo nato na voljo v več kot polovici serijskih modelov in do leta 2025 bi moral Audi vključevati približno 30 elektrificiranih modelov, od tega približno 20 popolnoma električnih.

Približno 40 odstotkov vseh vozil, ki se bo odpeljalo iz montažnih linij, bo torej popolnoma električnih ali hibridnih vozil. Za izvajanje tega načrta bo Audi do leta 2024 vložil približno 12 milijard evrov.

Ideja je vložiti še več v EV-jev in pustiti za seboj modele motorjev z zgorevanjem, vendar ne za zdaj:

»Danes se naši električni avtomobili po donosnosti še ne ujemajo z modeli motorjev z notranjim izgorevanjem. Vendar pa kljub temu nameravamo ohraniti svojo dobičkonosnost, vsaj – po možnosti, da jo povečamo. Za dosego tega cilja namenjamo vse svoje vire za uresničitev dobičkonosne električne mobilnosti s poudarkom na treh področjih.
Prvič: okrepili bomo prihodkovno stran. S privlačnim električnim portfeljem bomo prepričali kupce in povečali prestiž našega gesla “Vorsprung Durch Technik”. To bo tudi okrepilo naš prihodnji položaj glede cen.
Drugo: Zmanjšali bomo kompleksnost, kjer koli bomo lahko. Trdno sem prepričan, da nam bodo edinstvene lastnosti električnih vozil omogočile, da bomo izpolnili pričakovanja kupcev z manj modeli. Zmanjšali bomo tudi zahtevnost posameznih možnosti v naši ponudbi izdelkov. Še več: v prihodnosti se bodo številne funkcije strank izvajale digitalno.
Tretjič: kar najbolje bomo izkoristili sinergijske učinke. Smo edini premium proizvajalec, ki tekmuje v premium segmentu in je sposoben zajemati sinergije na tej lestvici s skupinskim sodelovanjem v interesu kupcev. S Porschejem se združujemo za pokrivanje obsežnih stroškov razvoja in naložb za Premium Platform Electric (PPE). Za kompaktne in srednje modele bomo uporabili modularno elektrifikacijsko platformo (MEB). Približno 20 milijonov vozil bo temeljilo na MEB. Zaradi ekonomičnosti obsega bomo kupcem lahko ponudili vrhunski izdelek, tradicionalno identificiran z imenom Audi, po privlačni ceni. “

 

Vir: thenextavenue.com