COVID-19 proizvajalce avtomobilov prislil k zaprtju tovarn - E-vozila

COVID-19 proizvajalce avtomobilov prislil k zaprtju tovarn

Proizvajalci avtomobilov v ZDA in Evropi so razglasili začasne zaustavitve proizvodnje.

Ker se novi koronavirus še naprej širi po svetu, proizvajalci avtomobilov sprejemajo skrajne ukrepe v obliki zapiranja tovarn, da bi ustavili širjenje COVID-19, ki ga povzroča koronavirus. Razmere ostajajo težke, ker več evropskih podjetij začasno prekinja delo in tudi prvi ameriški obrati zapirajo vrata.


Tesla:

Tesla je po številnih zadržkih 20. marca dejala, da bo od 23. marca v Fremontu v Kaliforniji zaprla svojo tovarno. Novica je sledila zmedi, saj avtomobilski proizvajalec ni upošteval varnostnih smernic, vendar so nato navedli nejasne napotke vlade. Generalni direktor Elon Musk je omenil, da bi se proizvodnja ventilatorjev lahko začela v prihodnjih tednih.

Volkswagen:

Skupina Volkswagen je 17. marca sporočila, da bo ustavila proizvodnjo na številnih proizvodnih mestih po Evropi, vključno s Slovaško, Portugalsko in Španijo. Trenutno je proizvajalec avtomobilov dejal, da pričakuje, da bodo suspenzije trajale dva tedna. Zaustavitve vplivajo tudi na tovarne sestavnih delov skupine VW.

Od 21. marca bo Volkswagen začasno ustavil proizvodnjo v svojem proizvodnem obratu v Chattanoogi, Tennessee. Avtomobilski proizvajalec se je oglasil 19. marca in povedal, da bodo v tem času vsi delavci prejeli polno plačo. Kot številni drugi objekti je tudi VW dejal, da bo teden izkoristil za globinsko čiščenje objekta in saniranje celotne tovarne.

Renault:

Francoski Renault je dejal, da bo 16. marca na 12 svojih lokacijah po vsej državi zaustavil proizvodnjo. To je eno najbolj agresivnih akcij, ki smo jih videli v Evropi do zdaj.

Ferrari:

Italijanski izdelovalec supercarjev je 16. marca sporočil, da se bosta oba tovarna v mestu Maranello in Modeni v Italiji ustavila do 27. marca.

Lamborghini:

Avtomobilski proizvajalec je 13. marca dejal, da bo v svoji tovarni v Bolognese v Sant’Agati ustavil delovanje. Za zdaj avtomobilski proizvajalec načrtuje, da bo 25. marca ponovno zaživel s proizvodnjo.

Tovarne so sicer zaprli tudi drugi proizvajalci avtomobilov kot so, Toyota, Ford, Daimler, PSA Group, Peugeot, Rolls Royce, Porsche, Nissan, Hyundai, Honda, Subaru, Toyota, Bentley, Jaguar- Land Rover, Bugatti, Rivian, Volvo, Aston Martin, Mazda, GM, Fiat, in drugi po celem svetu.

 

Vir: cnet.com