Nov Renault ZOE prihaja z daljšim dometom in dodatno tehnologijo - E-vozila

Nov Renault ZOE prihaja z daljšim dometom in dodatno tehnologijo

Novi, povsem električni Renault ZOE lahko na zunaj izgleda podoben, vendar lahko zdaj prevozi skoraj 400 kilometrov z enim samim polnjenjem To je novi Renault ZOE, najnovejša različica najbolje prodajanega električnega avtomobila v Evropi. Renault je povedal, da je novi električni supermini sposoben 400 kilometrov na eno samo polnjenje zaradi večjega 52kWh akumulatorja.


Kljub temu, da je to sedaj največja posodobitev za ZOE, odkar se je sedem let nazaj začel prodajati, se je zunajost spremenila le za odtenek. ZOE ostaja popolnoma enake velikosti kot prej. Namesto da bi preveč spremenil recept, se je Renault odločil za majhno preoblikovanje in dodal nov sprednji odbijač, LED žaromete v obliki črke C in dodatne kromirane podrobnosti.

Tako kot prej, se za značko Renaulta skriva priklop za polnjenje, ki zdaj podpira hitro polnjenje enosmernega toka do 50kW.

V notranjosti so spremembe veliko bolj očitne; Renault je popolnoma preoblikoval osrednjo konzolo in dodal nov 9,3-palčni zaslon na dotik, ki je standard na vsakem modelu. Pod njim je elektronski menjalnik, parkirna zavora in brezžična polnilna plošča za pametne telefone. V ZOE je bil dodan tudi nov informacijski zabavni sistem Renault, imenovan “Easy connect”. Voznikom omogoča, da preko pametnega telefona upravljajo številne funkcije avtomobila, na primer oddaljeno nastavitev cilja na navigacijski napravi, preverjanje stanja baterije, prikaz dejanske razpoložljivosti javnih polnilnih postaj in nastavitev klimatske naprave avtomobila.

Renault je izkoristil tehnologijo gostejših celic v bateriji za povečanje zmogljivosti iz 41 kWh na 52 kWh, ne da bi fizično povečal velikost baterije. Rezultat je večji električni domet vozila ki so ga dvignili iz 300 kilometrov na 400, kar je približno 30-odstotno povečanje.

Priključen na standardni 7kW polnilec za wallbox Renault pravi, da se lahko baterija v celoti napolni v devetih urah in 25 minutah. Zahvaljujoč hitremu polnjenju 50kW DC pa lahko v 30 minutah vozilu dodate približno 144 kilometrov.

Večja baterija zdaj poganja močnejši električni motor 135hp / 245Nm, vendar se lahko kupci še vedno odločijo za enoto z manj moči 110hp. Renault pravi, da bo novi motor ZOE pripeljal od 0 do 100 km / h v manj kot 10 sekundah in dosegel večjo hitrost od 140 km / h.

Dodani so bili tudi različni novi varnostni sistemi, vključno s prepoznavanjem prometnih znakov, opozarjanjem na slepe točke, avtomatskim zaviranjem v klancu, avtomatskim zasilnim zaviranjem in pomocjo pri vzdrževanju voznega pasu.

     

Vir: autoexpress.co