Avtonomni električni tovornjak Volvo Vera - E-vozila

Avtonomni električni tovornjak Volvo Vera

Vera je avtonomno, električno vozilo, ki lahko deluje z bistveno manj emisijami izpušnih plinov in nizko stopnjo hrupa. Kontrolirano in nadzorovano je prek nadzornega centra in ima možnost, da naredi prevoz varnejši, čistejši in učinkovitejši.

Samo to smo lahko izvedeli preko spletne strani podjetja volvo, za tehnične specifikacije bo potrebno še malo počakati.


Ta mesec je podjetje Volvo Trucks začelo izvajati prvo pilotno nalogo popolnoma električnega avtonomnega prevoznika Vera, ki prevaža blago iz logističnega centra na pristaniški terminal v Göteborgu na Švedskem.

Projekt se je začel v partnerstvu s trajektnim in logističnim podjetjem DFDS z namenom razvoja in testiranja tehnologije.

Trenutno lahko Vera vozi po vnaprej določenih poteh, delno na javnih cestah in delno na industrijskem območju. Omejitev hitrosti je 40 km / h (25 mph).

Prezgodaj je reči, da je Vera že popolnoma avtonomna, saj vozilo nadzoruje upravljavec v kontrolnem stolpu, ki je odgovoren tudi za prevoz. To je prej prvi korak.

    “V letu 2018 je Volvo Trucks predstavil svojo prvo električno, povezano in avtonomno rešitev, ki je bila zasnovana za ponavljajoče se naloge v logističnih centrih, tovarnah in pristaniščih.
    “Cilj je vzpostaviti povezan sistem, sestavljen iz več vozil Vera, ki jih nadzoruje kontrolni stolp. Namen je omogočiti nemoten in stalen pretok, ki se odziva na zahteve po večji učinkovitosti, prilagodljivosti in trajnosti. Sodelovanje z DFDS je prvi korak k izvajanje Vera v resničnem prevozu na vnaprej določenih javnih cestah v industrijskem območju. “

Video:

 

 

Vir: insideevs.com