Nissan predstavil pol-tovornjak z dometom 400 kilometrov - E-vozila

Nissan predstavil pol-tovornjak z dometom 400 kilometrov

Medtem ko nestrpno čakamo na Teslo Rivian in druge, da bi na svetovne trge pripeljali svoje električne pol-tovornjake, je Kitajska že dobila svojega.

Nissan je izdelal nov električni pickup tovornjak skupaj s podjetjem Dongfeng na Kitajskem: Dongfeng Rich 6 EV.


S svojo agresivno politiko z ničelnimi emisijami je Kitajska prisilila proizvajalce avtomobilov, da pospešijo uvajanje električnih vozil v državi. Več podjetij zdaj proizvaja električna vozila, ki so namenjena samo za kitajski trg.

Nissan je eden izmed njih in s podjetjem, ki je sicer v lasti države izdeluje popolnoma električno različico svojega pick up tovornjaka Dongfeng.

Bencinska različica je zasnovana na Nissanovi platformi in je bila spremenjena v električni pogon.

Dongfeng Rich 6 je sorazmerno kompakten (5290/1850/1790 s 3050 medosno razdaljo) s prazno maso 1.983 kg in največjo obremenitvijo 490 kg.

Njegova dvojna kabina lahko sprejme 5 oseb.

Opremljen je z enim 160 KM / 420 Nm električnim motorjem in 68 kWh baterijo.

Dongfeng trdi, da je domet vozila 403 km z enim samim polnjenjem, to velja za standard NEDC, ki je običajno v bližini običajnega primera uporabe.

Najvišja hitrost je 110 km /h in družba pravi, da je možno hitro polnjenje, v 45 minutah naj bi se baterija napolnila do 80% .

Dongfeng Rich 6 naj bi se pojavil na trgu že naslednji mesec. Cena je neznana, vendar se pričakuje, da bo po subvencijah zelo poceni – morda celo okoli 130.000 juanov (cca 17.000 eur).

 

Vir: electrek.co