Vse nove stavbe v Angliji bodo imele vgrajeno polnilno postajo za EV - E-vozila

Vse nove stavbe v Angliji bodo imele vgrajeno polnilno postajo za EV

Ministrstvo za promet je včeraj napovedalo predlog, da bodo vsi novo zgrajeni domovi v Združenem kraljestvu opremljeni z električnimi polnilnicami za vozila.

Predlog je del strategije britanske vlade za namen promoviranja električnih vozil v Združenem kraljestvu.


Nezmožnost hitrega polnjenja električnega vozila na domu je ključni razlog, zakaj toliko potrošnikov ne kupi električnega avtomobila. Medtem ko polnilna točka ni zelo draga, je zagotovo lahko nezaželen strošek – zlasti glede na ceno električnega vozila v primerjavi z dizelskimi ali bencinskimi modeli.

Parkiranje na ulici

Za nove domove, ki nimajo namenskega parkirnega prostora in lahko zahtevajo parkiranje na ulici, je vlada tudi predlagala vgradnjo polnilnikov v ulične svetilke. Prejšnji teden je vlada vložila 40 milijonov funtov v raziskovalne projekte, ki so vključevali točke brezžičnega zaračunavanja in točke za polnjenje, ki se dvigajo iz pločnika.

Če bo predlog uspešen, bo zakonodaja prva na svetu in bo dopolnjevala širše naložbe in ukrepe, ki jih je vlada sprejela za zagotovitev, da ima Združeno kraljestvo eno od najboljših infrastrukturnih omrežij za električna vozila na svetu.

Shema subvencije

To ni prva pobuda, ki jo je vlada Združenega kraljestva sprožila, da bi spodbudila vožnjo z električnimi avtomobili. Obstaja subvencija za domači polnilnik, ki zagotovi do 500 funtov za stroške namestitve polnilne točke doma. Po mnenju vlade je ta shema pripomogla k namestitvi skoraj 100.000 domačih polnilnic.

 

Vir: savemoneycutcarbon.com