Lotus izdelal električno športno vozilo - E-vozila

Lotus izdelal električno športno vozilo

Lotus je v torek predstavil električno super športno vozilo z imenom Evija, ki je z Williamsom Advanced Engineering razvil 1.973 konjskih moči in bo na voljo leta 2020.

Zaenkrat bo izdelanih ”samo” 130 primerkov tega vozila, vendar bo Lotus kmalu sledil s še več vozili.


V intervjuju za Autocar, je predsednik uprave Lotusa Phil Popham razkril, da bo Lotus konec leta 2020 predstavil nov športni avto in da bo po vsakem novem modelu avtomobila podjetje izdelalo še “polno električno različico”.

Delo na novem športnem avtomobilu se je začelo pred prevzemom podjetja Geely v Lotus leta 2017. Avto, ki bi lahko bil preoblikovan Elise, bo temeljil na spremenjeni različici Lotusove sedanje aluminijaste školjke, in bo vključeval pogonski sklop iz Toyote.

Pozornost podjetja Lotus se bo nato usmerila na nove modele, ki temeljijo na platformi, ki se razvija z Geelyjem, ki bo, kot je razkril Popham, podpiral električne pogone. Prvi model od teh bo verjetno izdelan šele čez nekaj let.

Zanimivo je, da Popham vidi proizvodnjo Lotusa, ki bi sčasoma presegla 10.000 enot na leto, kar je zmogljivost sedanjega obrata podjetja v Hethelu v Združenem kraljestvu. To je razlog, zakaj obstajajo načrti za obdelavo nekaterih modelov Lotus na Kitajskem. Lani je Lotus zgradil okoli 1.700 avtomobilov.

 

Vir: motorauthority.com