Hitrejši kot lovec: 2,8 milijona evrov vreden električen Pininfarina Battista - E-vozila

Hitrejši kot lovec: 2,8 milijona evrov vreden električen Pininfarina Battista

1.900 konjskih moči, povsem električni Battista je nov hipercar od avtomobilov Pininfarina.
100 kilometrov na uro naj bi dosegel hitreje kot Formule 1, in do 300 km/h v krajšem času, kot ga potrebuje lovec F-16.
Samo 50 od 150 vozil, ki jih bodo proizvedli, je namenjenih v Severno Ameriko, pri čemer je več kot polovica že rezerviranih.

Medtem ko so drugi avtomobilski proizvajalci zapolnili Javitsov center v New Yorškem International Auto Show-u, je Pininfarina predstavila enega najbolj razburljivih avtomobilov na drugi prireditvi.


Novi, povsem električni Battista hypercar proizvaja kar 1.900 konjskih moči in doseže 100 kilometrov na uro v manj kot dveh sekundah. Zaradi tega je najhitrejši cestno legalni avtomobil, ki je bil kadarkoli narejen. Premagal je celo dirkalnik Formule 1.

Pininfarina je že prej povedala, da bo Battista dosegla hitrost 300 kilometrov na uro v krajšem času kot borec F-16. Vse ta moč izhaja iz električnih motorjev, ki jih napaja 120 kWh akumulator, ki naj bi imeli dometa približno 480 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

 

 

Podjetje, ki ima korenine v hiši italijanske oblikovalske hiše, ki je oblikovala ikonske avtomobile, kot so Fiat 124, Maserati GranTurismo, Ferrari Testarossa in Alfa Romeo Spider, naj bi naslednje leto začelo z dobavo avtomobila svojim kupcem.

 

Podjetje vstopa v električno avtomobilsko dirko v konkurenčnem času s podjetji, kot sta Rimac in NIO, ki hitijo na trg vrhunskih elektrićnih vozil. Bolj uveljavljene blagovne znamke se zavzemajo tudi za prevlado nad trgom saj se Tesla pripravlja na gradnjo naslednjega Roadsterja, Porsche pa je začel s prodajo svojega Taycan električnega vozila.

 

Battista je bila prvič prikazana v avtomobilskem tednu Monterey v zasebnem ”showu”. Družba načrtuje, da se bo letos vrnila v Monterey, da bo predstavila “PF1”, ki naj bi bil prihodnji električni luksuzni avtomobil podjetja Pininfarina.