KIA predstavila nove podrobnosti o svoji strategiji elektrifikacije - E-vozila

KIA predstavila nove podrobnosti o svoji strategiji elektrifikacije

KIA, korejska znamka, ki spada v skupino Hyundai, je predstavila nove podrobnosti načrta za elektrifikacijo vozil.

Po rekordni prodaji električnih vozil v prvem četrtletju leta 2020, so se pri podjetju odločili, da bodo v bližnji prihodnosti začeli izdelovati nove elektrificirane modele vozil. Podjetje je imelo 75-odstotno povečanje (doseglo 6.811 enot) v primerjavi s prvim četrtletjem leta 2019 kljub COVID-19 krizi. Skupaj so predstavljali 6% dobav blagovne znamke v primerjavi z 2,9% v prvem četrtletju 2019.


Že v začetku leta je avtomobilski proizvajalec objavil “načrt S.” Strategija, katere cilj je podjetju zagotoviti vodilni položaj v panogi, ki bo v kratkem stavila na električne, avtonomne in povezane avtomobile. “Plan S” je razmišljanje o spremembi trenutne poslovne strategije KIA, osredotočene na termična vozila, za osredotočanje na popularizacijo električnih vozil in doseganje svetovne prodaje do 500.000 enot do leta 2026.

Za dosego svojih ciljev KIA načrtuje do leta 2025 ponuditi skupno 11 električnih vozil po vsem svetu, vključno z modeli iz vseh segmentov (vključno s SUV-ji in enoprostorci). Prvi avtomobil nove generacije KIA bo proizvodna različica prototipa Imagine by KIA, ki je sedel na električni modularni platformi Hyundai E-GMP. Ta model bo imel prečno karoserijo med limuzino, kombilimuzino in SUV-jem. Ponujal bo doseg več kot 480 kilometrov in čas polnjenja manj kot 20 minut.

 

Vir: thenextavenue.com