Smart razvija električni SUV - E-vozila

Smart razvija električni SUV

Leta 2019 je Daimler (Mercedes-Benz) prodal 50% svoje blagovne znamke Smart kitajskemu velikanu Geely, lastniku znamk Volvo, Polestar in Lotusa.

V začetku letošnjega leta sta obe podjetji, Smart ponovno postavili kot proizvajalca električnih vozil, ki jih upravlja prek globalnega skupnega podjetja. Smart Automobile bo svoje modele nove generacije začel predstavljati leta 2022.


Daimler bo skrbel za estetiko električnih vozil, Geely pa za celoten tehnični del. Avtomobili bodo na Kitajskem proizvajali za ves svet, kar bi morda povečalo njihovo dobičkonosnost, do zdaj pa so o tem vedno dvomili zaradi visokih stroškov razvoja in izdelave. Pričakuje se, da bo imela nova generacija Smart električno tehnologijo, ki jo uporablja Volvo.

Čeprav bo Smart ohranil svojo trenutno prisotnost v segmentu A z EQ ForTwo in EQ ForFour, v zadnjih mesecih številne govorice kažejo, da se bo znamka razširila na segment B s pripomočkom, imenovanim EQ ForFive. Cilj je ponuditi majhne, ​​električne in premium avtomobile, ki bodo konkurenčni vozilom, kot je na primer MINI, ki pripada BMW-ju.

(Slika: mercedesblog.com)

Vir: thenextavenue.com