Toyota Highlander Hybrid - E-vozila

Toyota Highlander Hybrid

Pri Toyoti so nedavno potrdili prihod novega Highlanderja.

Prve enote Highlander bodo prišle na trg v začetku leta 2021. Model, ki je trenutno že četrta generacija, sedi na modularni platformi TNGA-K.


Ta privlačni SUV bo naprodaj izključno s hibridno motorizacijo (štirivaljni 2,5-kolesni bencinski motor Atkinson v kombinaciji z dvema elektromotorjema, po en na vsaki osi) z močjo 244 KM, zahvaljujoč temu pa bo poraba v višini od 6,6 litra do 100 km.

Vseboval bo inteligentni sistem s pogonom na vsa kolesa AWD-i je bil že prej uporabljen v modelih, kot sta Prius ali Yaris Cross. Ni pa znano, kakšno vrsto terenskih zmogljivosti lahko pričakujemo. Highlander bo imel način vožnje Trail (poleg značilnih ECO, Normal in Sport), ki jih je mogoče uporabljati v 100% električni način).

Estetsko bo ta model s sprednjim delom, podoben njegovega mlajšega brata RAV4, in bo imel odtrgano oblikovno optiko in trapezoidni dovod zraka. Nameščena 20-palčna alu platišča pa bodo vizualno razsvetlila celoto.

Highlander bo imel sedem sedežev, razporejene v treh vrstah. Prtljažnik bo 658 litrov z zloženo tretjo vrsto in 1.909 litrov, če zložimo tudi drugo.

Kar zadeva opremo, bo imel model dve različici, ena za dostop, druga pa za “Premium”.

 

Vir: thenextavenue.com