IONITY naj bi v omrežje dodal nove 350 kW polnilne postaje - E-vozila

IONITY naj bi v omrežje dodal nove 350 kW polnilne postaje

Omrežje IONITY bo okrepljeno s super hitrimi 350kW polnilniki iz Tritija, ki naj bi električnemu vozilu dodalo 350 kilometrov dometa v samo 10 minutah. S tem naj bi zmanjšali anksioznost voznikov električnih vozil, ki jih skrbi da bi jim na cesti zmanjkalo energije za poganjanje vozila.

Podjetje Tritium je podpisalo pogodbo z IONITY, ki je kot smo pisali že v preteklosti, skupno podjetje znam BMW, Daimler, Ford in Volkswagen – da bi zagotovilo 350kW super hitre električne polnilnike na 120 mestih po vsej Evropi.


Medtem ko večino električnih vozil narejenih danes, ni sposobnih sprejeti tako visoke moči, pa podjetja že stremijo k tem, da bi to izboljšali. Primer je recimo Porsche Taycan, ki se lahko napolni pri 350 kW.

V povprečju bodo na 120 lokacijah zgradili med štiri in šest hitrih polnilnih postaj Veefil-PK 350 kW DC v 23 državah, kar pomeni, da bo IONITY največja in najhitrejša mreža za polnjenje električnih vozil na svetu. Prav tako bodo polnilne postaje združljive s sistemom za kombinirano polnjenje (CCS), ki ga uporablja širok spekter proizvajalcev.

Postajališča IONITY bodo imela 24-urno podporo na daljavo in na kraju samem, vozniki pa bodo morali plačati pristojbino 8 € vsakič, ko tam napolnijo avto. Zgrajena pa naj bi bila do leta 2020.

Zadnjič smo pisali o tem, da naj bi mrežo sestavljalo 400 polnilnih postaj, ki pa bodo glede moči polnjenja dokaj počasnejše.(150kw)

David Finn, izvršni direktor in soustanovitelj tritija, je dejal, da bi »že samo tako veliko število« polnilnikov IONITY-ja »izničilo voznikovo anksioznost«, kar se tiče dometa vozila.

“IONITY ima vizijo za polnjenje električnih vozil, ki odraža naše”, je dejal. »Ne gre samo za hitrost polnjenja vozil, temveč za izkušnje strank.
“Ti polnilniki bodo kmalu prisotni povsod po evropskih cestah in bodo zagotovili, da bo vedno večje število lastnikov električnih vozil po celini lahko vozilo kadarkoli in kjerkoli želijo.”

 

 

Vir: https://www.autoexpress.co.uk