Yamaha, Aeon in PGO prvi, ki bodo uporabljali zamenljive baterije podjetja Gogoro - E-vozila

Yamaha, Aeon in PGO prvi, ki bodo uporabljali zamenljive baterije podjetja Gogoro

Tajvansko podjetje Gogoro, ki se ukvarja z izdelavo električnih vozil, je napovedalo s katerimi partnerji bodo združili moči pri proizvodnji.

Yamaha, Aeon Motor in PGO bodo to poletje izdelali nove skuterje, ki delujejo na Gogorovih izmenljivih baterijah in infrastrukturi za polnjenje.


 

To pomeni, da bodo potrošniki, ki jim je všeč Gogorov akumulatorski sistem, izbirali med nakupom skuterjev podjetja Gogoro, ali enega izmed skuterjev od treh partnerskih podjetij. Vsi skuterji, ki uporabljajo Gogorovo energetsko omrežje, lahko zamenjajo baterije na 1.300 postajah GoStations, ki so trenutno na Tajvanu.

Poleg lastnih električnih skuterjev Gogoro svojo tehnologijo, ki je večinoma razvija znotraj podjetja, vidi kot odprto platformo za električna vozila, s ciljem zmanjšanja onesnaženosti v mestih z velikim prometom. Pred kratkim so predstavili platformo za skupno rabo vozil, ki jo uporabljajo podjetja, ki želijo zagnati lasten program za delitev električnih skuterjev. skuterje Gogoro uporabljajo pri podjetju Coup, evropski startup za skupno rabo vozil.

 

Vir: techcrunch