Elon Musk bo eno izmed tovarn Tesla priredil za proizvodnjo medicinskih prezračevalcev - E-vozila

Elon Musk bo eno izmed tovarn Tesla priredil za proizvodnjo medicinskih prezračevalcev

Tesla bo tovarno za izdelovanje vozil Tesla, začasno preuredila v tovarno za izdelovanje medicinskih pripomočkov katerih, zaradi virusa COVID-19, primanjkuje.

Teslin direktor je predlagal, naj podjetje začne proizvajati medicinske prezračevalnike za bolnike, ki jih prizadene koronavirus. Ponudba je prišla po tem, ko so se ZDA znašla v pomanjkanju medicinske opreme, sploh dihalnih mask,  v državi. Prosila so tudi za donacijo te opreme.


    Naredili bomo prezračevalnike, če bo pomanjkanje
    – Elon Musk (@elonmusk) 19. marca 2020

V sredo je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) začela s dialogom s Kitajsko, da bi pospešila proizvodnjo medicinskih prezračevalnikov, ki se uporabljajo pri bolnikih s težavami z dihanjem in so nujno potrebni za okužene s COVID-19.

Musk je dejal, da imata tako Tesla kot SpaceX, podjetje za rakete in vesoljski prevoz, ki ga je ustanovil milijarder, tovarne, opremljene za proizvodnjo mehanskih ventilatorjev. “To ne bi bilo težko,” je dejal in dodal, da bo potreben le čas, da prilagodimo proizvodnjo.

    Tesla izdeluje avtomobile s prefinjenimi hvac sistemi. SpaceX izdeluje vesoljska plovila s sistemi za podporo življenj. Ventilatorji niso težavni, vendar jih ni mogoče takoj proizvesti. Katere bolnišnice imajo te pomanjkljivosti, o katerih trenutno govorite?
    – Elon Musk (@elonmusk) 19. marca 2020

Tesla ni prvi proizvajalec avtomobilov, ki je v času krize COVID-19 v ZDA ponudil svoje tovarne za proizvodnjo medicinske opreme. General Motors in Ford so bili pripravljeni izdelovati tudi ventilatorje in druge vrste materiala, ki trenutno manjkajo v bolnišnicah.

 

Vir: thenextavenue.com