Električna Seat Cupra el-Born - E-vozila

Električna Seat Cupra el-Born

Španski proizvajalec avtomobilov Seat, ki spada v skupino Volkswagen, je predstavil Cupro el-Born. Koncept električne Cupre je bil predstavljen že lani, zdaj pa je avtomobil končno tu. Proizvodnja se bo začela v prihodnjem letu.


Dizajn končne različice se je nekoliko spremenil, vendar je Cupra ohranila svoj agresiven videz. V notranjosti lahko zasledimo materiale visoke kakovosti. Cupra el-Born ima športne sedeže in volan, na katerem se lahko nastavi profil vožnje. Pri Seatu so pozornost namenili detajlom in uporabi recikliranih materialov v notranjosti. Novo Cupro odlikujejo najsodobnejše tehnologije, predstavnik tega je Head-up zaslon z izboljšano resničnostjo (angl. “Augmented Reality”). Z baterijo, ki ima kapaciteto 77 kWh, bo z enim polnjenjem možno prevoziti do 500 km. Z načinom hitrega polnjenja v 30 minutah bo dovolj energije za vsaj 260 prevoženih kilometrov.

Cupra el-Born ima podobne specifikacije kot dražji VW ID.3, vendar so drugače “zapakirane”. Poleg tega vsebuje tudi nekatere nadgradnje. Med njih spada športno-dinamičen nadzor šasije (angl. “Dynamic Chassis Control Sport”), ki je bil razvit posebej za model el-Born in prihajajoče modele na podobnem podvozju. Proizvodnja se bo prihodnje leto začela v VW tovarni v nemškem kraju Zwickau, kjer zdaj že proizvajajo modele VW ID.3.

Povzeto po: Electrek

J. R.