Na osmem ECOMeetu ste lahko videli vse od Tesle, Kone, Zoe pa do »domačih« predelav - E-vozila

Na osmem ECOMeetu ste lahko videli vse od Tesle, Kone, Zoe pa do »domačih« predelav

Letošnji ECOMeet je v središče Ljubljane privabil več tisoč obiskovalcev, ki so si lahko svojo električno radovednost potešili na številnih električnih in hibridnih zvezdnikih.

V soboto, 13. 10. 2018, se je pod okriljem podjetij Gas Tuning Team, Elaphe in Mestno občino Ljubljana na Kongresnem trgu odvil največji slovenski dogodek na področju električnih vozil – osmi ECOMeet. Dogodka so se udeležili številni znani predstavniki električnih vozil v Sloveniji, kot so Nissan, Hyundai, Toyota, ter Avantcar, ki je na dogodek prispel s svojo četo električnih avtomobilov in novim Teslo X. Na predstavitvi niso manjkala niti ekološkoa vozila Ljubljanskega potniškega prometa, ne vozila Mestnega redarstva ter vozila na LPG.


Na predstavitvi tako Tesla X, kot Kona Electric

Poleg Nissanovega Zoeja in Leafa, Toyotinih hibridov in nam dobro znanega Ioniqa sta se letos na dogodek pripeljala tudi Tesla X, ki ga je predstavilo podjetje AvantCar, ter močno pričakovana Hyundaijeva Kona Electric, ki je ob svojem laskavem dometu 500 kilometrov definitivno vredna ogleda.

Dogodka ECOmeet niso obiskali »samo« štirikolesniki. Privrženci dvokolesnikov na električni in »pedalni« pogon so lahko uživali ob raziskovanju motornih in električnih koles ter tu in tam kakšnega zapeljali na kratko rundo.

Vsi različni, a z enakim ciljem

Strokovnjaki, znanstveniki, trgovci in uporabniki vozil na alternativni pogon so letos ponovno pokazali veliko mero odprtosti za sodelovanje, izmenjavanje izkušenj ter podpore, kar je seveda ključno za širjenje znanja in ozaveščanje ljudi o potencialu okolju prijaznih prevoznih sredstev. Obiskovalcem so bile na voljo številne predstavitve, kjer so razstavljalci z njimi delili svoje izkušnje, ugotovitve in rezultate praktičnega dela.

Pa vendar niso bila podjetja edina, ki so predstavila sadove svojega dela. Dogodka se je udeležilo kar nekaj posameznikov z doma predelanimi modeli. Naj jih naštejemo samo nekaj: Franc Babnik s svojim predelanim Fiat Puntom, Nejc Končan z Ioniqom, David Ipavec z Zoe, Peter Pikl s C-Zero in Blaž Hrovat s Soul EV.

Čestitke organizatorjem za izvrsten dogodek!

 

Viri: