Električni Volvo XC40 je dobil ''Frunk'' - E-vozila

Električni Volvo XC40 je dobil ”Frunk”

O Volvovem prvem električnem vozilu, XC40, je letos že veliko govoric, večina njegovih podrobnosti pa je zajeta v špekulacijah.

Svetovna premiera je šele 16. oktobra, toda Volvo se je medtem odločil, da bo apetite odpravil z nekaj dražljivkami. Brez motorja z zgorevanjem, ki bi zavzel ves ta prostor na sprednjem delu avtomobila, je na voljo več prostora za shranjevanje: 30 litrov (ali 1,05 kubičnih metrov).


Prostora ni prav veliko ampak ga je dovolj za malenkosti, kot so torbice ali nahrbtniki standardne velikosti. To je lahko tudi vaš predal za prigrizke v avtomobilu za dolge vožnje. Napolnite ga z ledom, zdaj je hladnejši, in nenadoma je vaš električni avtomobil zvezda prtljažnih vrat. Uporabite ga za shranjevanje obrokov, ki jih vzamete domov, tako da vaš dodaten česen kruh ne smrdi po celotni kabini. Priložnosti tukaj so neskončne.

Sprednja rešetka je še en res čeden element tega avtomobila. Mreže na električnih avtomobilih so nesmiselne, saj nimajo česa hladiti. Tako je Volvo šel naprej in se ga znebil, namesto da bi nadgradil karoserijo enake barve preostalega avtomobila. To je elegantna uporaba prostora.

Volvovo sporočilo za javnost ne pove kaj več konkretnejšega. Biti bomo potrpežljivi in ​​čakati še dva tedna, preden bomo lahko izvedeli več.

 

Vir: jalopnik.com