Volkswagnov Passat kmalu v električni izvedbi? - E-vozila

Volkswagnov Passat kmalu v električni izvedbi?

Avtomobilski proizvajalec zdaj gleda na preoblikovanje nekdaj priljubljene limuzine srednje velikosti v električno vozilo, da bi preprečili strmo upadanje prodaje, je razkrila višja direktorica.

“Passat je vozilo, ki ima končno življenjsko dobo v smislu našega načrtovanja,” je v intervjuju, objavljenem 6. februarja, Roadshow povedal Johan de Nysschen, glavni operativni direktor VW Severne Amerike. “Verjetno je utemeljena domneva, da bo ta Passat dosegel konec življenjskega cikla, njegov naslednik verjetno ne bo imel motorja z notranjim zgorevanjem. “

To je nekaj, kar je VW že namigoval pri električnih konceptih ID Vizzion in ID Space Vizzion, ki potencialno izgledajo kot mogoče prenovljene kabine Passata in Passata karavana. ID Vizzion je bil za proizvodnjo že potrjen okoli leta 2022 in verjetno se mu bo približno takrat pridružil tudi ID Space Vizzion.


Koncepti temeljijo na modularni EV platformi MEB skupine Volkswagen in ponujajo do 480 kilometrov dosega na podlagi EPA-jevega testnega cikla, poroča VW. Možno je tudi 80-odstotno polnjenje v samo 30 minutah, ko uporabljate polnilnik s 150 kilovati.

Glede na trenutno prodano količino Passatov je malo verjetno, da bo VW še enkrat razvil edinstveno različico Passat-a za Severno Ameriko, kjer je prodaja najbolj padla. Verjetno bodo dobili isti model, ki bo razvit za Evropski trg oziroma za trge drugje po svetu.


Vir: motorauthority.com