Visoka prodaja rabljenih Tesla modelov - E-vozila

Visoka prodaja rabljenih Tesla modelov

Splošno povpraševanje po rabljenih avtomobilih se zaradi koronavirusa zmanjšuje, rabljene Tesle pa se prodajajo hitreje kot drugi avtomobili. Pri tem je potrebno dodati, da se avtomobili podjetja Tesla res prodajajo hitreje, v primerjavi s prodajo drugih električnih avtomobilov.


Po novi analizi enega izmed spletnih portalov, so Teslini model 3, model X in model S trije najhitreje prodajani električni avtomobili. Medtem je bil model 3 najhitreje prodajan rabljen avtomobil na splošno, vključno z vozili z motorji na notranje zgorevanje. Analiza je obsegala prodajo vozil od novembra 2019 do junija 2020. Upoštevali so prodajo vozil, ki so bila proizvedena med leti 2015 in 2019. Model 3 je Teslin model z najnižjo ceno. Seznam prednaročil za nove avtomobile tega tipa je bil precej dolg. Iz tega lahko sklepamo, da je hitra prodaja rabljenih modelov 3 povsem logična.

Podobno lahko trdimo za model X. Zaradi majhnih zalog je povpraševanje tudi po tem modelu veliko. Enako velja za model S – rabljeni modeli se hitro prodajo, čeprav gre za vozilo višjega cenovnega razreda. Cene Teslinih modelov že leta ostajajo visoke zaradi nenehnih posodobitev in sorazmerno nizke degradacije baterije. To ne pomeni, da so rabljeni električni avtomobili Tesla brez napak. Kot pri vseh rabljenih avtomobilih je tudi tu pred nakupom treba temeljito preveriti stanje posameznega vozila.

 

Povzeto po: Green Car Reports

J. R.