Teslin Model Y kaže enake težave z barvo kot Model 3 - E-vozila

Teslin Model Y kaže enake težave z barvo kot Model 3

Eden glavnih očitkov Teslinih na splošno zadovoljnih kupcev je slaba kakovost izdelave njihovih vozil. Čeprav se je podjetje v zadnjih letih izboljšalo na tem odseku, je resnica, da je še vedno veliko pričevanj lastnikov, ki v svojem novem vozilu najdejo slabo prilagojene plošče in neskladna dovoljena odstopanja.

V posebnem primeru modela 3 je ena najbolj razširjenih kritik, kritika nizke kakovosti barv. Takrat je Centralna gospodarska zbornica Finske po pregledu ugotovila, da je barva vozila slabša v vidikih, kot sta debelina in trdota. Nekaj, kar posledično lahko privede do prezgodnje obrabe. Odvetniki so zahtevali ta pregled Joni Savolainen, lastnici modela 3, katerega barva je bila zelo poškodovana, čeprav je prevozila le 2200 km.


Ta težava je skupaj s slabimi prilagoditvami nekaterih delov, ki so se drgnili drug ob drugega, povzročila pojav prezgodnjih oksidov na nekaterih delih vozila. Po razkritju tega primera so številni lastniki pričali o podobnih težavah na specializiranih forumih blagovnih znamk in poudarjali, da je slaba kakovost barve modela 3 zelo razširjena.

Med drugim so nekateri uporabniki opozorili na napake, kot so izpostavljeni temeljni premaz na vratih, na tečajih prtljažnika, na hrbtni strani nekaterih plošč, na dnu stebrov A in C ter na vratih. Nekatere enote so imele celo golo jeklo, ki je bilo popolnoma izpostavljeno zaradi premajhne debeline barve, kar verjetno vpliva neposredno na staranje avtomobilov.

Zdaj je YouTuber Ryan Shaw potrdil, česar so se mnogi bali. Teslin model Y trpi zaradi težav z barvo, torej ima podobne težava kot svoje bratske limuzine. Uporabnik je moral svoje novo izdan Model Y odpeljati v tehnično službo Tesla, da so popravili nekatere napake, ki jih je avtomobil prinesel iz tovarne. Nato je najel nekaj podrobnih strokovnjakov, ki so opazili, da ima vozilo še vedno številne težave. Z debelino slojev zelo neenakomerne barve in nepopolnostmi so zaradi avtomobila videti bolj kot rabljeni. Shaw ugotavlja, da mora Tesla nujno izboljšati nadzor kakovosti, da prepreči takšne razmere.

(Slika: insideevs.com)

Vir: thenextavenue.com