Prva prodaja električnih ID.3 načrtovana za 17. junij - E-vozila

Prva prodaja električnih ID.3 načrtovana za 17. junij

Volkswagenov prodajni direktor Jürgen Stackmann je na Twitterju in LinkedIn objavil, da “prednaročilci” lahko od 17. junija dalje izpolnijo naročilo za ID.3 1. izdajo.

Po poročanju naj bi bilo opravljenih že več kot 30.000 prednaročil. V zadnjih mesecih se je govorilo, da bo Volkswagen odložil prihod ID.3 EV na trg, toda prva naročila se bodo zgodila prihodnji mesec.


Po besedah ​​Stackmanna bodo kupci, ki so oddali rezervacijo in polog v višini 1000 EUR, kmalu obveščeni. Potem ko kupec uradno oddal naročilo, bo za dostavo minilo nekaj tednov. Vsako naročilo bo obdelal pooblaščeni prodajalec VW.

Avtomobilski proizvajalec se je sicer spopadal z veliko problemi pri programski opremi, a poletne dostave ne bo odložil.

ID.3 bo na voljo s tremi različnimi baterijami. Osnovna različica električnega avtomobila ID.3 se začne s 30.000 evri, vendar naj bi bile prve razpoložljive enote dražje variante z dometom 550 km. Osnovna različica bo prišla pozneje s 45-kWh baterijskim sklopom, za katerega VW pravi, da bo omogočil “električni domet do 330 kilometrov na WLTP.”

Proizvajalec avtomobilov pravi, da bo osnovni model ID.3 v Nemčiji stal 23.430 evrov, po okoljski subvenciji, ki znaša cca 6.000 evrov.

Volkswagen je 23. aprila nadaljeval proizvodnjo kombilimuzine ID.3, potem ko se je med pandemijo tovarna začasno ustavila.

ID.3 je za Volkswagen kritičen. To je prvo vozilo v novi generaciji cenovno dostopnih električnih avtomobilov.

Vir: electrek.co