Teslin avtopilot se bo pri rdeči luči ustavil samodejno - E-vozila

Teslin avtopilot se bo pri rdeči luči ustavil samodejno

Že nekaj mesecev zaslonski vmesnik Autopilot v realnem času prikazuje semaforje, vendar se zdi, da je zdaj Tesla začel izdajati posodobitev, ki omogoča, da se njegova vozila ustavijo, ko zaznajo, da je semafor rdeč.

Zdi se, da je ta izboljšava izključno za skupino lastnikov zgodnjega dostopa, ki pogosto preizkuša beta različice posodobitev Tesle, še preden gredo posodobitve v preostali svet.


Kanal Out of Spec Motoring ima model 3, ki pripada “floti zgodnjega dostopa”, saj je na družbenem omrežju Twitter objavil videoposnetek, na katerem je prikazan sistem v delovanju: vozilo zazna semaforje približno 150 metrov, preden jih doseže, vidno če so rdeče ali zelene. Ko se približamo, posodablja razdaljo in stanje na semaforju, in če je rdeč, se popolnoma ustavi.

Ko se avto ustavi, se pokaže sporočilo, da moramo držati roke za volanom, kar najbrž pomeni, da ko semafor prižge zeleno luč, bo vozilo lahko nadaljevalo vožnjo povsem avtonomno.

Sprva bo ta funkcija dosegla le tiste, ki so se odločili, da bodo svoje vozilo opremili s FSD (“Popolna samovožnja” ali “Skupna avtonomna vozniška zmogljivost”). Urnik prihoda sistema še vedno ni jasen v celotni Teslini floti. Načrtuje se, da bodo hkrati, ko se semafor ustavi, posodobitev spremljale tudi samodejne zaustavitve na STOP signalih. Vse te novosti bodo za zdaj na voljo le v ZDA.

VIDEO: https://twitter.com/Out_of_Spec/status/1243292982444425217

Vir: thenextavenue.com