BMW Brilliance začel z gradnjo novega proizvodnega obrata - E-vozila

BMW Brilliance začel z gradnjo novega proizvodnega obrata

BMW Brilliance je na obstoječi lokaciji začel graditi nov proizvodni obrat v mestu Tiexi, okrožje Shenyang v provinci Liaoning na Kitajskem.

Z novim obratom želi BMW Brilliance (BBA) podvojiti svoje zmogljivosti na mestu.


Projekt širitve se izvaja na območju 3,2 kvadratnih kilometrov. Opremljen bo s fleksibilnimi proizvodnimi linijami, kjer je BMW-jeva strategija izdelave modelov z različnimi pogonskimi tehnologijami. Posledično bodo proizvajali tako električne avtomobile, pa tudi priključne hibride in motorje z izgorevanjem.

Obstoječi obrat v Tiexiju je bil odprt leta 2012 in opremljen s sodobnimi objekti. Prva tovarna avtomobilov, ki jo je na Kitajskem v sosednjem Dadongu namestil BMW, se preusmeri in vzporedno razširi. Strukturo proizvodnega obrata je treba zaporedno razširiti na prihodnje modele BMW, obenem pa ohranjati enake proizvodne zmogljivosti. Tako namerava skupno podjetje svojo letno proizvodno zmogljivost povečati na 650.000 avtomobilov.

BMW Brilliance je izgradnjo novega obrata napovedal že nekaj časa nazaj. Že oktobra 2018 sta BMW in Brilliance China Automotive Holdings (BCA) ob praznovanjih ob praznovanju 15. obletnice skupnega podjetja sporočila, da želijo razširiti svoje zmogljivosti na Kitajskem in v novo in obstoječo tovarno vložiti več kot tri milijarde evrov strukture v Shenyang-u.

 

Vir: thenextavenue.com