Tesla v prvem četrtletju 2018 do rekordne proizvodnje - E-vozila

Tesla v prvem četrtletju 2018 do rekordne proizvodnje

Tesla je pred kratkim javnosti razkril podatke o izdelanih avtomobilov za prve tri mesece letošnjega leta.

Po prvotnih negotovostih so rezultati spodbudni. Skupno so v Tesli izdelali kar 34.494 vozil in s tem postavili nov osebni rekord. Od tega pripada 9.766 izdelanih vozil Modelu 3, preostalih 24.728 pa Modeloma S in X.


Lahko da bodo ujeli Fordovega Modela T

Za uspeh je v veliki meri zaslužna povečana proizvodnja Modela 3, ki postaja ena najhitrejše rastočih proizvodenj sodobne avtomobilske industrije. V zadnjem četrtletju se je recimo število izdelanih modelov povečalo za štirikrat. Če bodo pri Tesli tako nadaljevali, lahko proizvodnja Modela 3 prehiti celo proizvodnjo Fordovega Modela T.

V prvih treh mesecih 2018 je Tesli prinesla za 40 % višjo rast od zadnjega četrtletja prejšnjega leta in hkrati osvojila naslov produktno najuspešnejšega obdobje v zgodovini podjetja.

Držijo se načrtovanih številk

Podjetje sicer še vedno cilja na izdelavo 5000 Modelov 3 na teden. V kolikor jim bo uspelo obdržati trenutno hitrost rasti, bi lahko to številko dosegli v približno treh mesecih.

Številke dostavljenih vozil so sicer nekoliko nižje. Tesla je tako v prvih treh mesecih skupno dostavil 29.980 vozil, od tega 11.739 Modelov S, 10.070 Modela X ter 8.8180 Modela 3.

Novi lastniki z Modelom 3 zelo zadovoljni

Na koncu je Tesla v svojem aprilskem poročilu zapisal: »Kakovost Modela 3, ki prihaja iz proizvodnje, je na najvišji ravni, ki smo jo videli pri vseh naših izdelkih. To se odraža v velikem navdušenju naših strank nad novo kupljenimi vozili Modela 3. Naša začetna ocena zadovoljstva kupcev s kakovostjo vozila je višja od 93 %, kar je najboljši rezultat v zgodovini Tesle. Rezervacije za Model 3 so ostale stabilne skozi celo četrtletje. Razlogi za odpoved naročila so skoraj v celoti posledica zamud pri proizvodnji na splošno in zamude pri integraciji nekaterih načrtovanih funkcij, zlasti dvojnega pogona AWD in manjšega akumulatorja. Kot je opisano zgoraj, je zadovoljstvo strank z izdelkom izjemno visoko.«

 

Viri: