Tesla ustvarila svojo lastno zavarovalnico, stroški do 30% manjši - E-vozila

Tesla ustvarila svojo lastno zavarovalnico, stroški do 30% manjši

Tesla je v teh dneh začela svoj program zavarovanja, začenši z lastniki v Kaliforniji. Avtomobilski proizvajalec trdi, da so njegove cene “do 30% cenejše” od konkurence, zato se nameravajo razširiti tudi na druge trge.

Tesla se že leta vedno bolj vključuje v izdelavo zavarovalnih produktov, posebej zasnovanih za svoja vozila.


Že nekaj časa nazaj naj bi se našlo poročilo, ki razkriva, da Tesla dela na novem programu avtomobilskega zavarovanja, ki ga je začela ponujati svojim strankam v Avstraliji in Hong Kongu. Odtlej se je podjetje razširilo na več drugih trgov, vključno s Severno Ameriko.

Lani je Tesla najel Alexa Tsetsenekosa, nekdanjega strokovnjaka Liberty Mutual-a, Teslovega partnerja za InsureMyTesla v ZDA in še nekaj drugih zavarovalnic, da je vodil to, kar je za Teslo označil kot “zavarovalnica, usmerjena v stranke”.

Generalni direktor Elon Musk je v začetku letošnjega leta dejal, da bodo vsa ta prizadevanja privedla do tega, da bo Tesla odprla dejansko novo zavarovalnico za zavarovanje svojih vozil.

Tesla je torej uradno lansirala izdelek, imenovan „Tesla Insurance“, začenši s podporo strankam v Kaliforniji.

Proizvajalec avtomobilov pravi, da se bo v prihodnosti razširil tudi na druge trge.

V blog objavi o lansiranju izdelka Tesla pravi, da so njihove cene zavarovanja “kar 30%” nižje od konkurence:

      ”Od danes predstavljamo Tesla Insurance, ponudbo zavarovanja po konkurenčnih cenah, namenjeno zagotavljanju lastnikom Tesle do 20% nižje stopnje, v nekaterih primerih pa tudi do 30%. Zavarovalnica Tesla ponuja celovito kritje in odškodninske zahtevke za podporo strankam v Kaliforniji, v prihodnosti pa se bo razširila tudi na druge ameriške države.”

Tesla uporablja lastne podatke, ki temeljijo na „aktivni varnosti in naprednih funkcijah za pomoč vozniku“, da doseže nižje cene.

Če bo Tesla Insurance prisotna tudi v EU, bomo pa videli verjetno šele čez nekaj let.

 

Vir: electrek.co