Seatov prvi EV, Mii Electric - E-vozila

Seatov prvi EV, Mii Electric

Seat je sledil stopinjam Volkswagnovega e-Up-a! in Skode Citigoe iV z Mii Electric. Prvi EV bo z zamenjavo različic motorja z notranjim zgorevanjem začel s proizvodnjo pozneje letos, dobave kupcev pa se bodo začele leta 2020.

Cene bodo objavljene pravočasno, vendar je španski proizvajalec avtomobilov, ki je del koncerna Volkswagen, dejal, da bo to eno najbolj dostopnih električnih vozil na trgu.


Mii Electric naj bi imel za vsakodnevne prevoze dovolj dometa. S polno napolnjeno baterijo 36,8 kWh lahko v ciklu WLTP prevozi do 260 km, kar za takega malčka ni slabo.

Polnjenje od 0 do 80 odstotkov traja le eno uro s hitrim polnilnikom DC, medtem ko ga priklopite v običajno gospodinjsko vtičnico, proces traja čez noč.

Z 82 KM / 61 kW in 212 Nm navora Mii Electric očitno ne bo podirall nobenih hitrostnih rekordov. Kljub temu bo mestni avtomobil razmeroma okreten, in se bo lahko v 3,9 sekunde zapeljal do hitrosti 50 km / h.

Poleg nekaj zunanjih detajlov in novih koles se dizajn sploh ni spremenil. V kabini najdemo novo armaturno ploščo, pa tudi usnje na volanu, ročici za ročno zavoro in na prestavni ročici. V vozilo so namestili tudi ambientalno osvetlitev vozila ter ogrevane sedeže.

Podpira tudi oddaljen dostop prek aplikacije za pametne telefone in dobi standardni tempomat, opozorilo o menjavi voznega pasu in prepoznavanje prometnih znakov. Prtljažni prostor z 251 litri prostornine prav tako nespremenjen.

 

Vir: carscoops.com