Tesla Modeli 3 pokazali prve probleme pri nizkih temperaturah - E-vozila

Tesla Modeli 3 pokazali prve probleme pri nizkih temperaturah

Električnim vozilom se pogosto očita manjšo vzdržljivost, kot je padec baterijske kapacitete, s tem pa tudi padec dometa in druge motnje pri zimski vožnji. To očitno drži za Tesla Model 3, saj lastniki že poročajo o problemih pri vožnji pri nizkih temperaturah.

Letos bodo številni Modeli 3 občutili prvo pravo zimo. Uradno so prve pošiljke težko pričakovanega Teslinega električnega konjička na trg prišle lani, zato je realno trojka potrebovala nekoliko več časa, da je prispela tudi v hladnejša klimatska območja. Izkazalo se je, da se zaenkrat Tesla še ni odrezala briljantno.


Mraz “zaklenil” vozila pred lastniki

Elecktrek, ameriška stran za električna vozila, je prejela več poročil od lastnikov lokalnih Modelov 3 o težavah z ročaji na vratih, z okni ter polnilnimi vhodi. Zaradi nizkih temperatur prihaja do težav pri odpiranju vrat, zatikanju ročajev na vratih ter zamrznjenih oknih, kar ovira dostop voznikov v vozilo. Govora je tudi o težavah pri odpiranju in zapiranju vrat za polnilni vhod.

Odpovedalo ni samo odpiranje in zapiranje vrat, temveč tudi funkcija predhodnega ogrevanja notranjosti avtomobila. Sistem je pri zunanji temperaturi -7 ℃ po desetih minutah notranjost segrel na 1 ℃.

Teslin Model 3 ima težave, ki jih S ni imel

Teslini modeli so običajno dosegali dobre rezultate pozimi, zato so problemi Modela 3 nekoliko nepričakovani. Glede na to, da še nismo dosegli najnižjih temperatur, so skrbi upravičene. Podjetje že preiskuje, zakaj je do problemov prišlo. A če bodo želeli še naprej ohraniti dober ugled, bodo morali dokaj hitro poiskati prve rešitve.

Zaenkrat lahko lastniki težave z vrati rešijo s predčasnim ogrevanjem notranjosti vozila.

 

Vir: