Start-up podjetje Uniti predstavlja: Uniti One - E-vozila

Start-up podjetje Uniti predstavlja: Uniti One

Startup podjetje Uniti je sporočil ceno svojega malega električnega avtomobila Uniti One, ki se začne pri 17.767 €. Prav tako so posodobili informacije o specifikacijah električnega vozila.

Uniti One je bil predstavljen kot cenovno ugoden mestni avtomobil. Na začetku so pri podjetju povedali, da bo cena vozila “pod 19.900 EUR” z baterijo moči 22kWh, katera bo poskrbela za 300 km dometa.


Povedali so, da je Uniti One sposoben tudi polnjenja z enosmernim tokom, pri čemer bomo malčku povečali doseg do 200km.

Vendar je podjetje danes objavilo uradne cene proizvodnje in specifikacije, in ni ravno tako kot so dejali na začetku.

V Veliki Britaniji so objavili ceno:

‘’S cenami, ki se začnejo že od samo 15 100 funtov (po 3500 funtski subvenciji vlade), Uniti One ponuja novo revolucionarno platformo za cenovno dostopno in trajnostno mobilnost.’’

V Evropi se začne pri 17.767 EUR pred DDV ali kakršnimi koli vladnimi subvencijami.

To je približno tisto, kar je Uniti napovedal že prej, ampak zdaj pa pravijo, da gre za različico vozila s samo 12 kWh akumulatorjem!

Če želite večji akumulatorski paket za 300 km dosega, morate plačati 20.567 evro, za DC-hitro polnjenje pa morate dodati še 2800 evrov, kar torej skupaj nanese na 23.367 evrov.

Trdijo, da lahko na tako majhnem akumulatorju dosežejo doseg 300 km, zaradi velikosti in teže vozila.

Malček se odlično obnese v mestih, Uniti One pospeši od 0-50 km / h v 4,1 sekunde in 0-100 km / h v 9,9 sekunde in doseže največjo hitrost 120 km / h.

Na spletnem mestu podjetja lahko sami konfigurirate svoje vozilo Uniti One, če vam je glede na specifikacije cena ustrezna.

Uniti pravi, da so prve dobave načrtovane na Švedskem in v Veliki Britaniji sredi leta 2020.

Vir: electrek.co