Renault načrtuje izdelavo večjega električnega vozila - E-vozila

Renault načrtuje izdelavo večjega električnega vozila

PARIZ – Renault se hiti, da bi bil v koraku s tekmeci, da bi z novimi modeli – po možnosti s pomočjo Nissana – izkoristil vse večje povpraševanje po električnih avtomobilih v Evropi.

Francoski proizvajalec avtomobilov razmišlja o novem električnem avtomobilu, večjim od svojega Zoeja, ki bi lahko konkuriral modelom, vključno s Teslovim modelom 3 in Volkswagnovim ID3.


Avtomobil se bo mogoče izdeloval na skupni platformi z Nissanom in tretjim zavezniškim partnerjem Mitsubishi Motors, pravi Emmanuel Bouvier, komercialni direktor Renaultovega podjetja z električnimi avtomobili.

“Delamo na razvoju ponudbe naše linije, da bi pokrili vse segmente z električnimi avtomobili,” je dejal Bouvier in dodal, da bi novo vozilo lahko izhajalo tudi iz obstoječega modela.
“Prezgodaj bi lahko govorili, da bomo konkurenčni Tesli, vendar očitno načrtujemo pokrivanje večjega deleža na trgu,” je dejal.

Možnosti avtomobilskega partnerstva, da bi skupaj izdelovali nove avtomobile, je pod temnim oblakom vse od padca nekdanjega voditelja Carlosa Ghosna, katerega novembrska aretacija je v dve desetletji staro zavezništvo odprla globoke napetosti.

Proizvajalci avtomobilov hitro širijo svojo ponudbo električnih izdelkov, da bi bili v koraku s strožjimi standardi o emisijah po vsem svetu. Medtem ko prodaja raste, električna vozila ostajajo nišni izdelek, pri katerem kupce odvrnejo  omejeni vozni dosegi in nerazširjena mreža polnilnih točk.

To bi se lahko spremenilo, ko se bo niz cenovno dostopnih novih modelov preselil iz razstavnih prostorov v avtomobilske salone, kot sta majhni avtomobil Peugeot 208 in ID 3, oba pa staneta približno 30.000 evrov.

Renault, ki prihodnje leto uvaja novo različico Zoeja z večjim dometon, dela tudi na cenovno ugodnejšem vozilu, je dejal Bouvier. Poceni avtomobil K-ZE, ki ga je izdelal za Kitajsko, delno temelji na indijskem modelu Kwid, bi se lahko sčasoma uporabil za izdelavo evropskega cenovno dostopnega v celoti električnega vozila, je dejal.

Povpraševanje po novi 24.000 evrov vrednem vozilu Zoe naj bi bilo močno, je dejal Bouvier, Renault pa načrtuje, da bo do leta 2022 v svoji postavi osem električnih modelov.

Prejšnji načrti zavezništva iz leta 2017 so navajali 12 novih električnih avtomobilov do leta 2022 od znamk Renaultu, Nissanu in Mitsubishiju.

Na sliki vidimo konceptno vozilo znamke renault

 

 

Vir: Europe.autonews.com