SEAT predstavlja hibridni Leon - E-vozila

SEAT predstavlja hibridni Leon

SEAT je predstavil četrto generacijo modela Leon, ki bo imel sposobnost avtonomne vožnje.

Njegova dolžina 4,37 metra je nekoliko večja kot pri bratu Volkswagen Golfu, s katerim si deli svojo modularno platformo MQB Evo. Čeprav je večji od predhodnika, prtljažnik ohranja prostornino (380 litrov), čeprav je družinska različica Sportstourer pridobila 30 litrov (skupaj 617 litrov).


Leon sledi tržnim trendom, z velikim zaslonom na dotik do 10 palcev (8,25 palca v osnovnih različicah) z gesturalnim nadzorom in Navi sistemom s tehnologijo Retina.

Na tehnološkem področju, kompakt predstavlja glasovni nadzor, ki bo prepoznal razna naročila, nov sistem polne povezave (Apple CarPlay, Android Auto), brezžični polnilnik za pametne telefone, prilagodljivi in ​​predvidevalni tempomat, asistent, ki bo voznika opozoril na prisotnost prometa ali kolesarjev, ko bo avtomobil odpiral vrata, polavtomatska vožnja do 210 km / h s samodejno menjavo voznega pasu ob dotiku smernika (podobno kot rešitev Tesla Autopilot) in pogon na vsa kolesa.

Leon bo prinesel mehke hibridne različice z močjo 48 voltov (1.0 ETSI s 110 KM in 1.5 ETSI s 150 KM), CNG (1.5 TGI s 130 KM, s tremi rezervoarji po 17,3 kg in maksimalno avtonomijo s 440 km naravnimi plini) in hibridni vtičnik. Imel bo 1,4 TSI motor v kombinaciji z električnim pogonom, njegova celotna moč pa znaša 204 KM. Menjalnik bo šeststopenjski samodejni dvojni sklopki DSG, njegova baterija s 13 kWh pa vam bo omogočila 60 km avtonomijo po WLTP.

 

Vir: thenextavenue.com