Savdska Arabija zgradila prve polnilne postaje za električna vozila - E-vozila

Savdska Arabija zgradila prve polnilne postaje za električna vozila

Končno se je tudi Savdska Arabija pridružila državam, ki spodbujajo vožnjo električnih vozil, s ciljem da zmanjša emisije in onesnaževanja okolja, in tako ukrepa na področju podnebnih sprememb.

Načrti Savdske Arabije za trajnostno prihodnost vključujejo uporabo električnih avtomobilov in država je pravkar postavila svojo prvo postajo za polnjenje teh vozil. Novo polnilno postajo, ki se nahaja v prestolnici kraljevine Rijad, je mogoče najti blizu letališke ceste ob franšizi podjetja SASCO, ki je ena največjih lokalnih verig bencinskih servisov v državi.


SASCO je napovedal uvedbo polnilnih postaj za električne avtomobile, ki jih bodo namestili na številnih bencinskih črpalkah po kraljestvu, do konca leta pa bodo že začele delovati.

Podjetje, ki je odgovorno za namestitev polnilnih mest, je ameriško podjetje Schindler Electric. Lani je Savdska Arabija objavila odločitev da bodo po zgledu ZAE začela pobudo za uporabo električnih avtomobilov do leta 2030.

V sodelovanju s tem konceptom se je kraljeva lastna družba Saudi Electricity Co povezala z japonskimi podjetji, med njimi Tokyo Electric Power Co, Takaoka Toko in Nissan Motor.

Družbe skupaj načrtujejo začetek prvega savdskega pilotnega projekta za električna vozila. Saudi Electricity Co je izjavil, da “bodo v skladu s sporazumom razvite postaje za hitro polnjenje, ki bodo v 30 minutah napolnile električno vozilo. Takšen korak je del strategije podjetja za zmanjšanje odvisnosti od nafte in zmanjšanje emisij.”

 

Vir: utilities-me.com