REGIONALNI PROJEKT ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ – REŠEVANJE PROBLEMATIKE ONESNAŽENJA ZRAKA - E-vozila

REGIONALNI PROJEKT ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ – REŠEVANJE PROBLEMATIKE ONESNAŽENJA ZRAKA

BASF pričel s programom za financiranje startup idej iz Slovenije ter širše regije


  • Tekmovanja se lahko udeležijo startupi iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije
  • Tako kot na največjih svetovnih startup tekmovanjih bo investitor določil končni znesek sredstev, najnižji zajamčeni znesek pa znaša 5.000 evrov
  • Osnovni pogoj za sodelovanje je, da prijavljena ideja neposredno ali posredno prispeva k zmanjšanju onesnaženosti zraka v regiji

 

Vodilna evropska sila na področju raziskav in razvoja ter največje nemško kemično podjetje BASF razpisuje regionalni natečaj, s katerim želi investirati v domačo startup sceno, predvsem pa v startupe, katerih rešitve prispevajo k trajnostnem razvoju.

Prijave za BASF Start-up Science se začnejo danes in trajajo do 1. novembra do polnoči. Minimalna nepovratna denarna sredstva za najboljše ideje znašajo 5.000 evrov, najboljši startupi pa bodo imeli možnost nadaljnjega financiranja s strani BASF-a.

Natečaj je namenjen startupom iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije, osnovni pogoj za sodelovanje pa je, da prijavljena ideja neposredno ali posredno prispeva k zmanjšanju onesnaženosti zraka.

“Kakovost zraka je eden največjih izzivov sodobnega časa in tema, ki ji človeštvo namenja vedno več pozornosti. Ne glede na to, ali gre za Cilje trajnostnega razvoja Združenih narodov, desetletne izkušnje v proizvodnji katalizatorjev za zmanjšanje emisij škodljivih plinov v avtomobilih ali navdušujoče ideje posameznikov – jasno je, da moramo skupaj pristopiti k reševanju problema, ki že vpliva na kakovost življenja vsakega od nas,” poudarja Simon Franko, direktor BASF-a v Sloveniji, na Hrvaškem, v BiH in Srbiji.

Franko ugotavlja, da je pomanjkanje sredstev najpogostejši razlog, da posamezne ideje niso uresničene, in poudarja, da bo BASF s finančno podporo zagonskim podjetjem omogočil nadaljnji razvoj njihovih idej.

“Pogosto naletimo na novice o nekogaršnji dobri ideji, a le redko nato vidimo, kaj se je z njo zgodilo. Obstaja tudi veliko projektov, za katere nismo imeli priložnosti niti slišati, saj so zaradi pomanjkanja začetnih sredstev njihovih snovalcev ostali le na papirju. Ne glede na to, ali se ideja nanaša na energetsko učinkovitost stanovanj, izdelke za čiščenje zraka, zmanjšanje izpušnih plinov ali kaj drugega, BASF ponuja finančno podporo . Želimo si namreč, da še neuveljavljeni inovatorji dobijo priložnost razviti svoje projekte do konca,” pojasnjuje Franko.

Franko dodaja, da bo najboljša ideja nagrajena z najmanj 5.000 evri: “BASF ima enega največjih oddelkov za raziskave in razvoj na svetu in lahko podpre razvoj startupa od začetka do konca. Seveda se lahko investitor, tako kot pri vsakem velikem startup tekmovanju, odloči za več dobrih idej ali pa ne podpre nobene od njih. BASF bo sicer – ne glede na končno odločitev – za najboljšo rešitev po mnenju strokovne žirije namenil sredstva v višini 5.000 evrov.«

Na natečaju BASF Start-up Science lahko s svojo startup idejo sodelujejo posamezniki ali skupine v starosti od 18 do 35 let, projekt pa je lahko v začetni ali napredni fazi razvoja. Dodatne informacije o natečaju, pogojih in načinu prijave so na voljo na spletni strani www.start-up-science.com.

O BASF-u

V podjetju BASF ustvarjamo kemijo za trajnostno prihodnost. Združujemo gospodarski uspeh z varstvom okolja in družbeno odgovornostjo. Več kot 117.000 zaposlenih v koncernu BASF s svojim delom prispeva k uspehu naših strank v skoraj vseh sektorjih in v skoraj vseh državah na svetu. Naš portfelj je sestavljen iz šestih segmentov: kemikalije, materiali, industrijske rešitve, tehnologija obdelave površin, prehrana in nega ter rešitve za kmetijstvo. BASF je v letu 2019 ustvaril prodajo v višini več kot 59 milijard evrov. Delnice družbe BASF kotirajo na borzah v Frankfurtu (BAS) in ZDA (BASFY). Več informacij na www.basf.com