Mercedes-Benz predstavlja najučinkovitejši električni avtomobil na svetu - E-vozila

Mercedes-Benz predstavlja najučinkovitejši električni avtomobil na svetu

Mercedes-Benz razkriva nov super učinkovit koncept električnega avtomobila, Vision EQXX, z več kot 750 miljami dosega z enim polnjenjem.


Ob zadnji posodobitvi podjetja Daimler, je Mercedes razkril nov tehnični program za razvoj “najučinkovitejšega električnega avtomobila, kar jih je kdaj videl svet.”

Vodja raziskav in razvoja Mercedes-Benza Markus Schafer: “Ustanovili smo skupino naših inženirjev, ki so se lotili izjemne naloge: izdelati električni avtomobil z največjim dosegom in najvišjo učinkovitostjo, kar jih je kdaj videl svet. To je resen projekt, ki lovi tehnologije naslednje generacije. Učenje nameravamo vključiti v naslednjo generacijo serijskih avtomobilov.”

Projekt ima obliko koncepta Mercedes-Benz Vision EQXX, ki ga je podjetje skušalo razkriti z nekaj slikami:

 

Nemški proizvajalec avtomobilov je dejal, da bi električno vozilo moralo potovati od Pekinga do Šanghaja, prevozilo pa bi lahko približno 1.200 kilometrov z enim polnjenjem. Ta neverjeten obseg bo dosežen z izboljšanjem učinkovitosti in ne zgolj z večjo baterijo.

Daimler je opozoril, da se bo program uporabljal za preizkušanje novih tehnologij za izboljšanje učinkovitosti in njihovo uvajanje v serijske avtomobile: “Čeprav je Vision EQXX tehnološki program, naj bi prinesel inovacije, ki bodo hitro prodrle v serijske avtomobile.”

Kdaj bi naj predstavili električni prototip Vision EQXX na Mercedesu niso razkrili.