Razkril se je eden največjih "Bullov" teslinih delnic - E-vozila

Razkril se je eden največjih “Bullov” teslinih delnic

Samooklicani fan Elona Muska naj bi imel po podatkih Electreka v lasti več kot 4 milijarde dolarjev vrednosti teslinih delnic (TSLA). Doslej je ostal razmeroma skrivnosten. Gre za Koguana Lea, lastnika podjetja SHI International Corp.


Kljub neverjetnemu bogastvu je Koguan Leo uspel ostati skrivnosten in se ni izpostavljal. Če boste njegovo ime googlali vam rezultat ne bo pokazal nič drugega kot to, da je diplomiral na univerzi Columbia in na pravni fakulteti v New Yorku, ustanovil pa je veliko IT podjetje SHI International Corp.

Podjetje SHI International Corp je v svoji biografiji napisalo naslednje:

“Koguan Leo je leta 1989 začel in ustanovil SHI International Corp. Je ustanovitelj in predsednik upravnega odbora. Diplomiral je na pravni fakulteti v New Yorku leta 1985 z  Juris Doctor (JD) in Univerzo Columbia leta 1982 z magistrom mednarodnih zadev (MIA). V njegovo čast se pravna šola KoGuan univerze Jiao Tong v Šanghaju imenuje po njemu. Je tudi svetovni skrbnik azijskega združenja.”

Pred kratkim je Leo objavil novico o nakupu 54 milijonov dolarjev vrednega singapurskega stanovanja Jamesa Dysona – slavnega zaradi njegovih sesalnikov.

Kitajsko-ameriški milijarder je v zadnjem času postal aktiven na Twitterju in veliko komentira Teslo in Elona Muska. Opisal se je celo kot “Fanboy Elona”.

Na svojem Twitter računu je tvitnil, da je tretji z največjim deležom teslinih delnic:

 

Koguan Leo je očitno lastnik več kot 6,2 milijona delnic Tesle, kar nanaša trenutno vrednost 4,6 milijarde dolarjev. S tem bi bil res tretji največji delničar Tesle za Elonom Muskom in Larryjem Ellisonom.