Delnice Tesle (TSLA) poskočile - E-vozila

Delnice Tesle (TSLA) poskočile

Tesline delnice (TSLA) so včeraj zjutraj poskočile za kar 4%, kar je tržni kapitalizaciji dodalo milijarde dolarjev.


Trg se prilagaja novi realnosti, da Tesla zdaj dosega letno stopnjo proizvodnje skoraj 1 milijon električnih avtomobilov.

Tesla je v soboto objabila številke dostav za konec leta 2021 in potrdila nov rekord v dobavi – 241.300 električnih vozil.

Avtomobilski gigant je presegel vsa pričakovanja o dobavi in pokazal, da bi lahko Tesla brez težav premagala preglavice z dobavno verigo, ki trenutno vplivajo na celotno avtomobilsko industrijo.

Ob objavi številk dobave za konec leta 2021 se je odzval tudi trg, potem ko so Tesline delnice (TSLA) zrasle do 4%, kljub temu, da se je širši trg znatno zmanjšal.

Analitik družbe Wedbush Securities Dan Ives je včeraj zjutraj strankam izdal novo obvestilo o odličnih četrtletnih rezultatih, kar je dober znak za bližnjo prihodnost Tesle. Ives je napovedal, da bo delnica Tesle v prihodnosti zrasla tudi do 1,000 ameriških dolarjev.

Dan Ives je na 36. mestu od 7.676 analitikov na TipRanksu s povprečno uspešnostjo 73% in povprečnim donosom 34%. Njegovi rezultati so impresivni, a vsi ne delijo njegovega pozitivnega pogleda na Teslo.