Novosti o Teslinem Cybertrucku - E-vozila

Novosti o Teslinem Cybertrucku

Nova patentna prijava za uporabniški vmesnik Tesla Cybertruck je za nov električni poltovornjak razkrila kopico potencialnih dodatkov, funkcij in dosega do celo 980 kilometrov.


Mesec nazaj je podjetje Tesla zapustil vodja razvoja uporabniškega vmesnika. Ta je razkril doslej še neznane podatke o uporabniškem vmesniku Cybertrucka. To je bilo največje razkritje informacij dokler ni Tesla podala novo patentno prijavo, s čimer je omogočila dodaten vpogled v programsko opremo njihovega novega vozila. Avtomobilski proizvajalec je prijavil patent z imenom “Context Sensitive User Interface For Enhanced Vehicle Operation”, v katerem je bilo vključenih več posnetkov Cybertruckovega uporabniškega vmesnika.

Najzanimivejši podatek na posnetkih je višina prikazanega dosega vozila. Prikazan doseg je za Cybertruck znašal 980 kilometrov. Ko je podjetje Elona Muska predstavilo Cybertruck, so za najzmogljivejšo različico obljubljali doseg več kot 800 km. Prav zaradi te trditve ni nemogoče, da bi največji doseg znašal le nekaj manj kot tisoč kilometrov. Slike uporabniškega vmesnika nam dajo pogled na možnosti novih dodatkov kot je razstavljiva kuhinja za kampiranje na spodnji sliki.

Elon Musk je ob predstavitvi Cybertrucka dejal, da bo ponujal posebne dodatke, slike uporabniškega vmesnika pa njegove izjave potrjujejo. Vozilo naj bi bilo mogoče kupiti v terenski različici, govori se tudi o posebej zasnovani Cybertruck prikolici. Na eni izmed slik uporabniškega vmesnika je Cybertruck prikazan v vlečnem načinu s prikolico. Zaenkrat ni jasno, ali je katera izmed specifikacij namenjena za serijsko različico, ali gre zgolj za naključne specifikacije, ki bodo na voljo posebej glede na naročnikove želje. Tesla namerava Cybertruck spraviti na trg do konca letošnjega leta, vendar je zelo verjetno, da se bo dobava vozil zavlekla v leto 2022. Cena električnega poltovornjaka se začne pri 33.000€, ceni dvo- in tromotorne različice pa naj bi znašale okoli 41.000 € in 57.500 €.

 

Povzeto po Electrek

J. R.