Novi električni SUV znamk Geely in Volvo, Geometry C - E-vozila

Novi električni SUV znamk Geely in Volvo, Geometry C

Geometry je nedavno ustanovljena blagovna znamka, ki pripada kitajski skupini Geely. Ta velikan je lastnik blagovnih znamk Volvo, Polestar, Lotus, PROTON, Lynk & Co, Zhidou, Maple, LEVC (London EV Company) in Terrafugia.

Doslej je podjetje imelo samo en model, Geometry A. Ta limuzina D-segmenta je bila zasnovana kot tekmec Teslovemu modelu 3. Med drugim izstopa po impresivni aerodinamiki, kar je med drugim doseženo z vrhunskimi podrobnostmi kot so izvlečni ročaji vrat.


Poleg moderne notranjosti, v kateri je po trenutnih trendih vsa vodilna vloga na velikem zaslonu na dotik, najbolj zanimivo pri Geometryju A je, da ima vso varnostno tehnologijo, ki je v vozilih Volvo. Prav tako kaže določeno stopnjo avtonomije z opremljenostjo radarja, šestih kamer in dvanajstih ultrazvočnih senzorjev.

S skupno močjo 161 KM  in težo 1.650 kg, je Geometry A zmožen doseči 100 km / h v  8,8 sekunde. V okviru nerealnega cikla odobritve NEDC model napoveduje doseg 402 km za svojo dostopno različico in 483 km za ”long range” različico. Zato bo ta različica neposredno konkurirala Teslovemu modelu 3 Standard Range Plus RWD.

Zdaj je znamka predstavila serijo skic, ki kažejo kakšen bo njihov drugi model, Geometry C. Ta SUV bo vozilo kompaktne velikosti in brez sprednje maske, zelo podobno kot Geometry A.

Zadaj bo medtem bolj izstopal kot bratska limuzina saj bo imel zadnjo luč, ki se bo raztegovala čez cel zadnji del in bo sestavljena iz 216 LED luči.

 

Vir: thenextavenue.com