Nissan prodajalcem vozil razkril nov električni športni terenec. - E-vozila

Nissan prodajalcem vozil razkril nov električni športni terenec.

Do 100km/h bo novi električni športni terenec potreboval manj kot 5 sekund. Z enim polnjenjem naj bi dosegel okoli 480 kilometrov.

Nissan želi izkoristiti uspeh njihovega električnega vozila LEAF. Po tem, ko je postal prvi električni avtomobil, ki je na svetovnem trgu dosegel 400.000 prodanih vozil, je od leta 2010 svoje ime na trgu EV več kot uveljavil.


Za nadaljevanje uspešnosti podjetja, Nissan predstavlja novo električno vozilo z baterijskim napajanjem, ki bo poskrbelo za trg športnih terencev.

Podrobnosti o električnem športnem terencu pa je trenutno malo. Po navedbah prodajalcev, ki so si ogledali predstavitev, bo vozilo doseglo 483 kilometrov, kar ga postavlja nekoliko v enak položaj z vodilnimi modeli na trgu, kot je Tesla Model X, ki ima dometa 523 km in recimo Jaguar i-Pace 377 km. Odličen je tudi podatek o 0-100km/h, prihajajoči Nissanov športni terenec naj bi do te hitrosti pospešil v manj kot petih sekundah.

Novi Nissan bo predvidoma predstavljen v drugi polovici leta 2021 in bo del osmih električnih vozil, ki jih bo Nissan predstavil v naslednjih letih.

Nissan je leta 2017 razkril koncept  IMx. Možno je da bo Nissan oblikoval novo vozilo prav po tem konceptu:

 

Vir: motor1.com