Jaguar potrjuje, da bo naslednji Jaguar XJ popolnoma električen - E-vozila

Jaguar potrjuje, da bo naslednji Jaguar XJ popolnoma električen

Jaguar-Land Rover je potrdil da bo Jaguar XJ naslednje generacije v celoti električen. Na odru pri predstavitvi novega Land Rover Defenderja je direktor podjetja Ralf Speth na zaslonu za njim pokazal celotno širino zadnjega dela novega XJ-ja.

Kot je citiral AutoExpress, je Speth dejal: “Na podlagi našega bogatega znanja in izkušenj, pridobljenih s sistemom I-Pace, Formula-E in I-Pace eTROPHY, je naša inženirska ekipa v polnem zagonu, da bi zagotovila izdelavo prvega popolnoma električnega luksuznega športnega salona. Paradnega konja Jaguarja XJ”


Nadaljeval je: “Novi, popolnoma električni XJ – izredno prenovljen za 21. stoletje – bo našim strankam ponudil duhovno svobodo … Drsenje v eleganci, novi umirjenosti in novi funkcionalnosti ter s polno zavestjo skrbi za okolje.”

Mislim da to ni prvi, “prvi popolnoma električni luksuzni salon na svetu”, saj obstaja recimo Tesla S ali Model 3, ki ustrezata temu opisu.

AutoExpress v svoji zgodbi tudi navaja, da bo novi XJ zgrajen v Angliji, prav tako tudi baterije. Očitno se bo leta 2020 odprl nov obrat za proizvodnjo akumulatorjev, katerega cilj je proizvesti dovolj baterij za kar 150.000 vozil Jaguar in Land Rover na leto.

 

Vir: autoblog.com