Maserati bo predstavil nova električna vozila - E-vozila

Maserati bo predstavil nova električna vozila

Italijanska znamka je pravkar predstavila nov načrt za okrepitev podjetja. Cilj je da Maserati do leta 2023 predstavi 10 novih vozil, z močnim poudarkom na elektrifikaciji

Njihova nova in prenovljena ponudba bo temeljila na platformi Giorgio, ki jo že uporabljata Alfa Romeo Giulia in Stelvio. To bo zgodovinski italijanski znamki omogočilo napredno in športno arhitekturo z omejenimi stroški.


Luksuzno podjetje, ki verjetno stoji kot vodilno podjetje novega avtomobilskega skupinskega izdelka združitve FCA (FIAT-Chrysler) in PSA (Peugeot-Citroën, Opel), bo za leto 2023 ponudilo skupno sedem 100% električnih modelov. Vsa vozila v njihovi ponudbi bodo imela tudi hibridne različice.

Do leta 2020 naj bi znamka prenovila popularne modele Ghibli, Levante in Quattroporte, ki bodo sprva imeli priključne hibridne različice . Te modele bo spremljal novi Alfieri, športni avtomobil, ki bo na voljo le v vtičnih in 100% električnih hibridnih različicah.

Leta 2021 bosta dodana kabrioletna različica Alfieri in druga generacija štirisedežnega športnega GranTurisma, ki bo imel tudi električno različico. Istega leta je načrtovana predstavitev SUV-ja segmenta D, ki bo konkurenčen Porsche Macanu. Tako kot njegov nemški tekmec bo tudi Maserati užival popolnoma električno različico.

Leta 2022 bosta predstavljena druga generacija GranCabrio in povsem nov Quattroporte, ki bo imel tudi električno različico. Leta 2023 bo na vrsti novi Levante, ki bo tako kot preostali del ponudbe užival v baterijski različici.

Vir: thenextavenue.com