Audijev nov mestni malček - E-vozila

Audijev nov mestni malček

Model bi bil zgrajen na platformi MEB Entry za male EV-je.

Audi ima na poti veliko električnih vozil, med njimi pa je očitno tudi malček, ki je narejen za Evropski trg. Fermín Soneira Santos, šef trženja pri podjetju Audi, za Auto Express potrjuje, da je vozilo še v fazi načrtovanja.


Volkswagen Group je platformo MEB leta 2019 razglasila za temelj svojih prihajajočih EV-jev. Ti majhni mestni avtomobili bi bili tudi najmanj dragi. Prvi od njih naj bi prišel leta 2023, in bi z enim polnjenjem dosegel najmanj 200 kilometrov. Ljudje, ki iščejo večji doseg, bodo imeli na voljo več možnosti pri izbiri moči baterije.

Koncept Audi AI: Me, ki so ga predstavili na sejmu Auto Shanghai 2019 bi lahko namignil, kakšne načrte ima podjetje za električno mestno vozilo. Ima elektromotor, ki poganja zadnjo os in proizvaja 170 konjskih moči (127 kilovatov). Avtomobilski proizvajalec ne ponuja ocene dosega, koncept pa ima 65-kWh baterijo.

Santos ne določa, kam namerava Audi prodati te majhne električne avtomobile, saj vozila majhne velikosti in omejenega obsega niso dobra izbira za ZDA. Tudi če je Audi med prvimi izdelki skupine VW, ki se vozi na platformi MEB Entry, bi lahko hitra stopnja razvoja EV pomenila cenovno dostopne modele z daljšim dometom in večjo velikostjo, ki bi bila že naprodaj v Ameriki.

 

Vir: motor1.com