Kmalu prednaročila za Volkswagen ID.4 - E-vozila

Kmalu prednaročila za Volkswagen ID.4

Z začetkom septembra bo možno prednaročiti Volkswagnov električni SUV z imenom ID.4. Pri VW-ju s tem modelom ciljajo na stranke, ki kupujejo avtomobile kot so Toyota RAV4 ter Honda CR-V in ne na kupce avtomobilov Tesla.


Z modeli, ki imajo v imenu “ID”, želijo pri Volkswagnu ustvariti generacijo električnih vozil, ki bodo cenovno dosegljiva večji množici ljudi. S tem sledijo svojemu reku “električni avtomobili za milijone, ne za milijonarje.” To je prvi model ID, ki prihaja v ZDA. Z njim želijo pri VW-ju ponuditi alternativo kupcem, ki se sicer odločajo za Hondo CR-V, Toyoto RAV4 ali Chevrolet Equinox. Za razred kompaktnih SUV-jev so se odločili zaradi tega, ker je to najhitreje rastoči del ameriškega avtomobilskega trga.

Za razliko od Tesle, ki je osredotočena na spletno prodajo (in ta bi naj bila precej uspešna), so se pri Volkswagnu odločili za klasičen pristop do strank. Za trženje bo VW v vsakem svojem prodajnem salonu zagotovil vsaj enega strokovnjaka s področja električnih vozil. S tem ciljajo na bolj oseben pristop, prodajalci pa bodo strankam lahko svetovali, pripravili izračun mesečnega plačila, izračunali, koliko se lahko prihrani s prehodom na električno mobilnost itd. Sprva bodo za rezervacijo morali odšteti 100 $, ko se bo kupec točno odločil za specifikacije vozila pa še dodatnih 400 $. Čeprav bodo tako določeni detajli vozila izbrani, jih bo ob prisotnosti prodajalca mogoče naknadno spremeniti. Pri Volkswagnu obljubljajo, da bo cena takega vozila ob upoštevanju 7.500 $ subvencije približno enaka ceni avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje.

 

Povzeto po: Green Car Reports

J. R.