Hyundai razvija SUV na svoji novi električni platformi - E-vozila

Hyundai razvija SUV na svoji novi električni platformi

Hyundai naj bi na novi platformi razvil kompaktni SUV, ki jo gradijo izključno za električna vozila.

Proizvajalec avtomobilov dela na prototipu SUV za prihajajočo električno-globalno modularno platformo (E-GMP), poroča BusinessKorea, z načrti za začetek gradnje omenjenega prototipa oktobra.


Medtem ko je Hyundai že napovedal svoje namere o uvedbi novega električnega avtomobila na namenski EV platformi leta 2020, to novo poročilo posodablja napredek razvoja platforme in kaže, da si Hyundai želi predstaviti platformo v SUV.

Prototip je dobil projektno ime NE, Hyundai pa načrtuje dokončanje vozila do konca leta. Tudi proizvajalec avtomobilov naj bi bil blizu izbire glavnega dobavitelja baterij.

V skladu s poročilom Hyundai načrtuje uvedbo prototipa okrog naslednjega junija, pri čemer naj bi model za množično proizvodnjo pričakovali do začetka leta 2021.

Podrobnosti o vozilu so večinoma neznane, vendar naj bi bil križanec / kompaktni SUV, ki lahko doseže 450 km z enim samim polnjenjem.

Hyundai Motor Group je že prej zastavila cilj, da do leta 2025 uvede 44 elektrificiranih modelov.

Čeprav Hyundai že ima povsem električni SUV – Kona EV, ki je prikazan zgoraj, je SUV zasnovan na obstoječi platformi ICE, prav tako kot motorna vozila Kia, kot je Niro EV.