Evropski proizvajalci vozil bodo kmalu ponovno odprli tovarne - E-vozila

Evropski proizvajalci vozil bodo kmalu ponovno odprli tovarne

Družba VW je potrdila, da bodo 20.4.2020 znova odprli svoj obrat Pamplona v Španiji. Nekatere evropske tovarne avtomobilov, na primer skupina PSA ali Hyundai, so nakazale, da bodo obrate zagnale še prej.

Zaradi različnih napovedi je bilo težko reči kdaj se bodo dela nadaljevala, ampak sedaj vsi proizvajalci po vrsti odpirajo vrata tovarn.


Najave družb Toyota in Volkswagen bodo nedvomno vplivale na celotno industrijo, ki bi lahko sledila vzoru obeh velikanov in jim predstavila datume vrnitve delavcev v tovarne.

BMW je 30. april ocenil kot najverjetnejši datum ponovne aktivacije svojih obratov v Evropi, čeprav bi lahko podaljšal roke, če bodo druge skupine storile enako. Daimler bo to storil med 20. in 22. v tem mesecu. Drugi, ki so se še prej odločili za obnovitev proizvodnje, so bili skupine Hyundai-KIA. Hyundai bo svojo tovarno na Češkem začel obratovati 14. tega meseca. Inštalacija, kjer izide evropska električna Kona, ki bo že naslednji teden obnovila proizvodnjo. KIA je minuli ponedeljek že nadaljevala delo na Slovaškem.

Skupina PSA bo začela postopno obnavljanje svojih evropskih obratov od 13. aprila, kar bo vplivalo na njene zmogljivosti v Nemčiji, na Poljskem, v Združenem kraljestvu in na Slovaškem. Ford je trenutno ustavil proizvodnjo do 4. maja, zato se tovarna Valencia, če se načrti ne bodo spremenili, ne bo vrnila na delo šele naslednji mesec.

Iz Renaulta doslej še niso bili določeni roki. Še vedno pa pričakujemo, da bo hčerinska družba Dacia prva začela s sredino aprila, nato pa bo analiziran scenarij za proizvodne obrate v Španiji. Morebiti bodo morali počakati do konca meseca ali začetka maja.

Roki, ki bodo glede na blagovne znamke odvisni od zmožnosti zagotavljanja največje varnosti svojim delavcem pred koronavirusom, ki je močno evropsko avtomobilsko industrijo spravil na kolena, toda zdi se, da bo vrnitev v normalno stanje prišla kmalu.

V ZDA so avtomobilski proizvajalci zaenkrat vsi v stanju neobratovanja.

Vir: thenextavenue.com