Evropska tovarna Tesla Gigafactory naj bi začela obratovati leta 2021 pravi Elon Musk - E-vozila

Evropska tovarna Tesla Gigafactory naj bi začela obratovati leta 2021 pravi Elon Musk

Natačno mesto Tesline evropske Gigafactory bo še odločeno letos.

Podjetje Tesla je vstopilo v zadnjo fazo gradnje na na tretjem Gigafactoryju, ki se nahaja v Šanghaju na Kitajskem. Pričakuje se, da bodo proizvodni stroški precej nižji za vsak model Tesla 3, ki prihaja iz Kitajske. Kljub temu evropska proizvodnja Tesle ne bo prišla iz te nove tovarne.


Elon Musk  je ponovno potrdil, da bodo evropska naročila za vozila Tesla, pridobljena iz Fremonta v Kaliforniji. To je, dokler se proizvodnja ne začne v naslednjem desetletju v prihodnji evropski Gigafactory tovarni.

“Naš načrt je, da iz Fremonta v Kaliforniji izvažamo avtomobile v večje območje Evrope, dokler ne bo Evropa imela svoje tovarne” Rekel je Musk: “Ampak … verjetno pred 2021, ne bomo imeli operativne Gigafactory tovarne v Evropi.”

Glede prihodnje lokacije tovarne je Musk leta 2018 izjavil, da je Nemčija vodilni kandidat. Na konferenci je dejal da naj vodilni v  avtomobilski industriji izberejo končno lokacijo do konca tega leta.

Trenutna proizvodnja Tesla je razdeljena med tovarnama Gigafactory v mestu Sparks v Nevadi, in v Fremontu v Kaliforniji. Trenutno ima Tesla zelo majhen obrat na Nizozemskem, kjer se del montaže zgodi pred končno prodajo avtomobilov po Evropi. Gigafactory 4 bo znatno povečal Tesline naložbe na celini. Tako kot Shanghai Gigafactory bo tudi evropska Gigafactory proizvajala ne le akumulatorje in pogonske agregate, ampak tudi vozila sama.

 

 

Vir: insideevs.com