Elon Musk govori o novem modelu Tesle, ki bo zasnovan v Evropi - E-vozila

Elon Musk govori o novem modelu Tesle, ki bo zasnovan v Evropi

Elon Musk je podal nove komentarje o novem modelu Tesle, ki bo zasnovan v Evropi, natančneje v Berlinu. Generalni direktor tesle pravi, da bo verjetno šlo za majhen električni hatchback.


Potem ko je Tesla objavila načrt za gradnjo Gigafactoryja v Berlinu, je izvršni direktor Elon Musk omenil, da bo Tesla ustanovila tudi oblikovalski center v Nemčiji in z lokalnimi talenti oblikovala nov električni avtomobil Tesla.

Musk je podal nekaj napovedi o prihajajočem novem vozilu Tesla in dejal, da je glavni namen projekta v firmo privabiti nove ustvarjalske talene iz Evrope:

“Mislim, da je v Evropi veliko talentov, nadarjenih oblikovalcev in inženirjev. In veliko najboljših ljudi želi delati nekje, kjer opravlja originalno oblikovalsko delo. Nočejo delati samo evropske različice nečesa, kar je bilo zasnovano v Kaliforniji. Torej, mislim, da je pomembno pritegniti najboljše talente, ki se bodo lotili izvirnega oblikovanja.”

Tesla si je močno prizadevala za privabljanje vrhunskih talentov in je bila v domači državi pri tem več kot uspešna.

Musk je nadalje komentiral segment vozil, ki ga Tesla načrtuje z lokalno zasnovanim vozilom:

“V Evropi mislim, da bi bilo smiselno narediti primer kompaktnega avtomobila – morda kombilimuzine ali kaj podobnega. Nekaj, kar v določeni regiji odgovarja na vprašanje “kaj si želi večina ljudi?” V ZDA so avtomobili zaradi osebnega okusa običajno večji, v Evropi pa manjši. Če poskušate parkirati v gostih mestnih okoljih, je pomemben avtomobil, ki ustreza tesnim parkirnim mestom.”

Generalni direktor je omenil, da je poskusil parkirati Teslo Model X v Berlinu in je imel velike težave z iskanjem ustreznega parkirnega mesta.

Musk ni ponudil časovnega okvira, s katerim bi Tesla lahko zasnovala in izdelala novi električni avtomobil v Nemčiji, vendar naj ne bi na trg prišel še vsaj nekaj let, saj se Tesla osredotoča na to, da evropski model Y začne s proizvodnjo v Gigafactory Berlin naslednje leto.