Električni avtomobil napolnite v šestih minutah: podjetju Cambridgeshire je uspel tehnološki preboj - E-vozila

Električni avtomobil napolnite v šestih minutah: podjetju Cambridgeshire je uspel tehnološki preboj

Echion Technologies, strokovnjaki za akumulatorje s sedežem v Cambridgeshireu, so pripravljeni za komercializacijo tehnologije, ki lahko električne avtomobile napolni v šestih minutah.

To lahko potencira revolucijo v industriji električnih vozil, voznikom omogoči, da napolnijo svoje avtomobile na poti, podobno kot bencinska in dizelska vozila, namesto da bi se zanašali na domače polnjenje.


V podjetju pravijo, da se “ukvarjajo s proizvajalci kemikalij in baterijskih celic, da bi integrirali svoje materialne rešitve v izdelke nove generacije.”

Nova tehnologija nadomešča grafit v litijevih baterijah z novim materialom, čeprav ustanovitelj podjetja dr. Jean De La Verpilliere ni razkril, kaj natančno.

Dr. De La Verpilliere je podjetje ustanovil med študijem za doktorat iz nanoznanosti na univerzi v Cambridgeu. Na univerzi je ustvaril material, ki bi lahko nadomestil grafitni prah v litijevih baterijah.

“Praški so osrednja sestavina litijeve baterije,” je dr. De La Verpilliere povedal Cambridge Independent. “To je nova vrsta praška, ki vam omogoča, da napolnite v šestih, ne 45 minutah. To vključuje avto, zato je vaš električni avtomobil skoraj tako enostavno napolniti, kot ga je mogoče napolniti na običajen način. “

Dodal je: “Problem z običajnimi praški je, da lahko, ko jih hitro napolnite, povzroči eksplozijo. Z novim materialom – o katerem vam ne morem več povedati – bo hitro polnjenje brez nevarnosti za varnost, za razliko od grafita. ”

Trenutno podjetje razvija razširljiv način izdelave praškov, kjer bi lahko 1.000 ton v tovarnah naredili “zelo enostavno”.

Echion se pogovarja s številnimi proizvajalci originalnih proizvajalcev in je osvojil partnerstvo z Vantage Power. Vantage razvija električne in hibridne pogonske sklope za gospodarska in težka vozila.

 

Vir: pesmedia.com