Citroenov avtonomni koncept e-vozila, namenjen dolgim ​​potovanjem. - E-vozila

Citroenov avtonomni koncept e-vozila, namenjen dolgim ​​potovanjem.

Lani februarja je Citroen predstavil svoj Ami One, majhno električno vozilo, ki naj bi nadomestilo kolesa in skuterje. Zamišljen je bil za kratka potovanja okoli mestnega središča. Sedaj je Citroen razkril 19_19 Concept, električno vozilo za stranke, ki želijo potovati preko meja mesta. Koncept 19_19 se ponaša z dometom do 800 km in zahvaljujoč avtonomni tehniki vožnje “vozniki lahko v celoti zaupajo vožnjo samemu vozilu.”


Oblikovalci kabine 19_19 Concept so dobili navdih v letalstva in notranji opremi in je videti bolj kot dnevna soba kot vozilo. V svojem sporočilu za javnost, je Citroen povedal, “novo konceptno vozilo ponazarja ultra udobje v mobilnosti prihodnosti.” Na žalost pa to stori na račun stila. Citroen je vedno hotel prekoračiti meje, ko gre za oblikovanje, vendar koncept 19_19 izgleda zelo podobno kot vozilo buggy z vijolično tepicirano notranjostjo in čudovitimi sedeži.

 

Citroen:

Vsak element oblikovanja je bil namerno izbran, zato bi se morali voziti v konceptu 19_19, preden lahko rečemo, da je bilo vredno dodati še krivulje v kabino, da bi ustvarili več prostora za komolce in ramo. Nekateri dodatki, kot so LIDAR sistem na strehi z notranjimi bralnimi svetilkami, so bile namerno izpostavljene, kar se lahko bolje ceni če avto opazujemo od blizu. Če se želite prepričati sami, bo koncept 19_19 razkril VivaTech v Parizu v četrtek, 16. maja.

 

 

 

Vir: https://www.engadget.com