Bolt Mobility je predstavil električno vozilo v vrednosti 9.999 USD, namenjeno skupni uporabi - E-vozila

Bolt Mobility je predstavil električno vozilo v vrednosti 9.999 USD, namenjeno skupni uporabi

Usain Bolt, najhitrejši človek na svetu, je podprl startup podjetje električnih avtomobilov s sedežem na Floridi, imenovan Bolt Mobility. V preteklem tednu je podjetje predstavilo svoje prvo električno vozilo, B-Nano.

Podrobnosti o 2-sedežnem mestnem vozilu so šeneznane. AvtoBlog meni, da je B-Nano, ki je po velikosti in preprostosti podoben Renault Twizyju, namenjen uporabi podobno kot dvokolesna vozila, ki se uporabljajo v sistemih souporabe koles, torej za kratko mestno vožnjo. Domet vozila je zaenkrat neznan.


Vendar pa je baterija – ne glede na velikost – narejena tako, da jo je mogoče hitro in preprosto zamenjati za sveže napolnjeno baterijo. Samo kdo bi opravljal zamenjavo in kje, je trenutno vprašanje brez odgovora. Znano je, da se bo osnovni model B-Nano prodal za približno 8.500eur. Rezervacije so zdaj na voljo za samo okoli 850eur.

Ker imam podjetje Bolt Mobility sedež na Floridi, bi lahko domnevali, da bi bil B-Nano namenjen za uporabo samo v ZDA, vendar podjetje še ni predložilo nobenih podrobnosti o svojem poslovnem modelu. Vemo, da so električni skuterji podjetja na voljo za souporabo v Parizu, torej mogoče bodo prav tam začeli ponujati storitev souporabe vozil v EU.

Vemo pa, da Chevrolet ne more biti preveč srečen, če je na cesti še eno vozilo, ki je poimenovano po njihovem modelu Bolt. Dejstvo, da je poimenovano po glavnem vlagatelju v podjetje, ne pomeni nujno, da ime ne krši blagovne znamke Chevy. Prav tako ima podjete Tata model vozila, ki se imenuje Nano.

Če se Bolt B-Nano dejansko odpravi v Francijo, lahko to reši vprašanja glede imena, saj se na tem trgu ne prodajajo niti Chevy Bolt niti Tata Nano. Veselimo se, da bomo kmalu izvedeli več o tem inovativnem električnem vozilu za souprabo.