Vsa gospodarska vozila energetskega podjetja v VB, bodo do leta 2030 električna - E-vozila

Vsa gospodarska vozila energetskega podjetja v VB, bodo do leta 2030 električna


Vse več je velikih podjetij, ki se odločajo za zamenjavo flote vozil z električnimi. Ena izmed njih je tudi energetski dobavitelj British Gas.

Energetski dobavitelj British Gas se je zavezal, da bo do konca naslednjega desetletja nadomestil obstoječo floto z 12.500 kombiji z električnimi različicami.

Flota je tretja največja v Združenem kraljestvu, ki se uporablja za prevoz 15.000 inženirjev. Britanski lastnik plina SSE je tudi obljubil, da bo njegov 3.500 vozni park prešel na električno energijo in da bo zgradil nove polnilne točke, ki bi to podprle.

“Dekarbonizacija je v središču tega, kar počnemo, in nizke emisije v prometu so ključne, če želi Združeno kraljestvo doseči svoje cilje na tem področju,” je dejal Brian McLaren, direktor pri SSE.

SSE je tudi podpisala zavezo o učinkovitosti, da bo do leta 2030 podvojila energetsko produktivnost. To vključuje izboljšanje energetske učinkovitosti in zmanjšanje energetskih odpadkov.

Zaveza je zamisel skupine Climate, ki je tudi zagotovila podporo podjetja za upravljanje objektov, Mitie. Slednje se je zavezalo, da bo do leta 2020 zamenjalo 20 odstotkov svojih 3500 vozil za električna.

Poleg tega bo Mitie namestil 800 točk za polnjenje električnih vozil, da bi zmanjšal odvisnost od javne infrastrukture za polnjenje.

»Ta podjetja pošiljajo jasno sporočilo, da je smer vožnje za transport električna, kar spodbuja njihovo osebje in stranke,« je dejala izvršna direktorica skupine Climate, Helen Clarkson. “Vsako večje podjetje mora storiti enako.”

Skupina Climate Group se je zavezala skupaj z 49 podjetij da bodo do leta 2020 iztrebila do dva milijona vozil z notranjim izgorevanjem.